Sportrádió: az év atlétái, Kozák Luca és Halász Bence elégedettek 2022-vel

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2022.11.30. 08:12
null
Halász Bence éve pont úgy sikerült, ahogy eltervezték
Az év atlétái, Kozák Luca és Halász Bence voltak Virányi Zsolt vendégei a Hazafutásban.

A szombathelyi Dobó SE kalapácsvetője, Halász Bence lett az év férfi atlétája, ami nem meglepő, hiszen 1 hónap alatt előbb egyéni csúccsal 5. lett a tengerentúli világbajnokságon majd még jobb eredménnyel ezüstéremig jutott a müncheni Európa-bajnokságon. Virányi Zsolt beszélt a 25 éves sportolóval.

„Az egész év nagyon kerek, úgy sikerült, ahogy azt elterveztük eredmény szempontjából, bár helyezésben a világbajnokság lehetett volna jobb, de előre talán senki nem mondta volna meg, hogy a nyolcvan méter nem elég a dobogóra. Természetesen nagyon örülök ennek az ötödik helyezésnek, és annak, hogy egy világbajnoki döntőben tudtam átlépni a nyolcvan métert” – mondta Halász.


A debreceni gátfutó, Kozák Luca lett az év női atlétája idén, mert 12.69-es országos rekorddal lett Európa-bajnoki ezüstérmes augusztusban Münchenben. Szeretne a jövő évi budapesti világbajnokságon döntőbe jutni, de tudja, hogy ehhez nem biztos, hogy elég egy újabb magyar csúcs. Hatalmas élmény volt szétnézni a stadionban, de alig várja, hogy itt futhasson. Virányi Zsolt beszélgetéséből a Hazafutásban az is kiderül, hogy mi Luca edzőjének, Suba Lászlónak a gyengéje.

„A fedett pályás szezonom nem úgy végződött, ahogy terveztem, hiszen Belgrádban nem tudtam rajthoz állni, de a müncheni ezüstérem kárpótolt. Voltak nagyon jó versenyeim, de voltak olyan versenyek, amik után úgy éreztem, hogy tudok ennél jobbat. De azt szokták mondani, hogy minden jó, ha a vége jó, és tényleg a fő versenyemen tudtam úgy teljesíteni, hogy azt mondhassam, igen, ilyen évre számítottam” – mondta a versenyző a 2022-es évéről.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik