Németország: atléták lettek az év sportolói

Vágólapra másolva!
2022.12.19. 11:37
null
Niklas Kaul, Gina Lückenkemper és Peter Fischer, az Eintracht Frankfurt elnöke vette át az év sportolóinak járó díjakat (Fotó: Getty Images)
Két atlétát, a férfiaknál Niklas Kault, a nőknél Gina Lückenkempert választották meg Németországban az év sportolójának.

 

Előbbi, aki a müncheni multisport Európa-bajnokságon tízpróbában diadalmaskodott, 2019 után második alkalommal nyert a szavazáson. Ezúttal a pekingi téli olimpián északi összetettben normál sáncon győztes Vinzenz Geigert, illetve a budapesti vizes világbajnokságon nyílt vízi úszásban két aranyérmet begyűjtő Florian Wellbrockot előzte meg.

Lückenkemper ugyancsak a bajor fővárosban rendezett kontinensviadalon remekelt, 100 méteres síkfutásban, illetve a 4x100 méteres váltó tagjaként is a dobogó tetejére állhatott. Ő a háromszoros győztes, távolugró Malaika Mihambót, illetve a hatszoros olimpiai bajnok szánkós Natalie Geisenbergert megelőzve nyerte a voksolást.

A legjobb csapatnak járó elismerést az Európa-liga győztese, az Eintracht Frankfurt érdemelte ki a 4x100-as sprintváltó, illetve a női labdarúgó Európa-bajnokságon döntős válogatott előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik