Multisport Eb: Márton Anita koronavírus-fertőzés miatt kihagyja a kontinensviadalt

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.10. 11:02
null
Márton Anita koronavírus-fertőzés miatt kihagyta a müncheni Eb-t (Fotó: Török Attila)
Márton Anita koronavírus-fertőzés miatt nem vehet részt a müncheni Európa-bajnokságon. Az olimpiai bronzérmes, világbajnoki második helyezett Márton tipikus tüneteket mutat és leromlott az egészségi állapota is – tudtuk meg az SzPress Hírszolgálattól.

Eperjesi László, Márton Anita edzője kiemelte, a 33 éves súlylökőnő az idei évben az Európa-bajnokságra tett fel mindent, ezért hagyta ki a eugene-i világbajnokságot is.

„Nem akarok nagy szavakat használni, de nem tudom palástolni, hogy mind a ketten össze vagyunk omolva, a baj hirtelen jött és a lehető legrosszabbkor”
– mondta Eperjesi László, Márton Anita minden eddigi nagy sikerének kovácsa. – Ha néhány héttel ezelőtt fertőződik meg, legalább maradt volna esélye a felépülésre és a lemaradás behozására. Most viszont sakk-mattot kapott, amire nincs válaszlépése” – tette hozzá Márton Anita edzője, aki beszámolt arról is, hogy bár ő nem kapta el a fertőzést, de Márton Anita férje és másfél éves lánya is megfertőződött a vírussal.

Rekordlétszámú magyar csapat

Csaknem 50 versenyző utazik a multisport Európa-bajnokság keretében sorra kerülő atlétikai Eb-re, amelyet augusztus 15-21-én rendeznek Münchenben. A kontinensbajnokság legfiatalabb résztvevője magyar lesz: a 15 éves Kriszt Sarolta. A magyar szövetség tájékoztatása szerint 34-en szereztek indulási jogot egyéni versenyszámokban, míg a négy váltóból három harcolta ki a helyét a július 26-án lezárult kvalifikációs időszakban. Kriszt Sarolta a 4x400-as váltóban kaphat szerepet.
Férfi 110 méteres gátfutásban és férfi kalapácsvetésben is három magyar lesz, köztük a vb- és Eb-bronzérmes Halász Bence.
Büszkék vagyunk rá, hogy nemcsak az utánpótlás, hanem a felnőtt válogatott is kiemelkedően teljesít és a nehéz kvalifikációs rendszer ellenére is negyvenhét atlétánk lehet ott a müncheni Európa-bajnokságon. Nagyon bizakodóak vagyunk, reméljük, többen is döntőbe kerülnek. Sokan, mint például Molnár Janka, Halász Bence, Bartha-Kéri Bianka, vagy éppen Huller Dániel a Gyulai István Memorialon rendkívül erős nemzetközi mezőnyben is bizonyították felkészültségüket” – mondta Deutsch Péter, a Magyar Atlétikai Szövetség Kiemelt Atléta Programjának vezetője.

(MTI)

A magyar csapat

Férfiak, 200 méter, 4x400 m: Máté Tamás; 800 méter, 4x400 m: Huller Dániel; 1500 méter: Szögi István; 110 m gát: Szűcs Valdó, Szeles Bálint, Eszes Dániel; 3000 m akadály: Palkovits István; magasugrás: Bakosi Péter; diszkoszvetés: Szikszai Róbert, Huszák János; kalapácsvetés: Halász Bence, Rába Dániel, Pars Krisztián; maraton: Csere Gáspár; 35 km gyaloglás: Venyercsán Bence, Helebrandt Máté; 4x400 méter: Molnár Attila, Wahl Zoltán, Ajide Dániel, Steigerwald Ernő
Nők, 100 méter, 4x100 m: Takács Boglárka; 800 méter, 4x400 m: Bartha-Kéri Bianka; 5000 méter: Wagner-Gyürkés Viktória; 100 m gát, 4x100 m: Kozák Luca; 400 m gát, 4x400 m: Molnár Janka, 3000 m akadály: Vindics-Tóth Lili; magasugrás: Szabó Barbara; rúdugrás: Klekner Hanga; távolugrás: Lesti Diana; kalapácsvetés: Gyurátz Réka; gerelyhajítás: Szilágyi Réka; maraton: Szabó Nóra, Erdélyi Zsófia; 20 km gyaloglás: Oláh Barbara, Récsei Rita; 35 km gyaloglás: Madarász Viktória, Récsei Rita; hétpróba: Krizsán Xénia; 4x100 méter: Csóti Jusztina, Kocsis Anna Luca, Tóth Anna, Kerekes Gréta; 4x400 méter: Rapai Fanni, Nádházy Evelin, Simon Virág, Kriszt Sarolta, Csóti Jusztina

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik