Multisport Eb: edzésbe állt a 100 méter olimpiai bajnoka, de kérdéses az indulása

Vágólapra másolva!
2022.08.02. 09:53
null
Lamont Marcell Jacobs az idei vb-n az elődöntő előtt lépett vissza (Fotó: AFP)
Combsérülését követően újra edzésbe állt Marcell Jacobs, a 100 méteres síkfutás olimpiai bajnoka, ugyanakkor kérdéses, hogy rajthoz áll-e az augusztusi atlétikai Európa-bajnokságon.

A 27 éves olasz sprinternek a júliusi, eugene-i világbajnokságtól vissza kellett lépnie, ám országa sportági szövetségének (FIDAL) hétfői bejelentése szerint a héten újrakezdhette az edzéseket.

„A müncheni Európa-bajnokságon való lehetséges részvételét a következő napokban értékeljük” – fogalmazott a FIDAL közleménye.

Jacobs a tavalyi, meglepő tokiói duplája – a 100 méter mellett a 4x100-as váltóval is aranyérmet nyert – óta sérülései miatt alig versenyzett, a világbajnokságon az elődöntő előtt lépett vissza.

A multisport Eb részeként megrendezésre kerülő atlétikai kontinensviadal augusztus 15-én kezdődik Münchenben.

93 spanyol atléta a Münchenbe utazó keretben

Spanyolország 93 versenyzőt, 51 férfit és 42 nőt nevez az augusztusi atlétikai Európa-bajnokságra, amelyet a multisport kontinensbajnokság részeként rendeznek meg Münchenben.

José Peiró szövetségi kapitány kedden hirdetett keretet, amelybe 56 olyan sportoló került, aki szerepelt a július 24-én véget ért szabadtéri világbajnokságon, az egyesült államokbeli Eugene-ben. A spanyolok két bronzéremmel zárták a vb-t: Mohamed Katir 1500 méteres síkfutásban, míg Asier Martínez 110 méteres gátfutásban végzett harmadikként. Mindketten indulnak Münchenben is, viszont Katir ezúttal 5000 méteren futhat, mert bár szándékában állt, nem kapott engedélyt a duplázásra, hogy 1500 méteren is rajthoz álljon.

A 93-as résztvevői létszám az Eb-n rekord a spanyoloknál, az eddigi csúcsot 92-vel az előző, 2018-as berlini kontinensbajnokság jelentette, amelyen tíz éremmel (2 arany, 3 ezüst, 5 bronz) zártak.

Az érmeket illetően a rekordot a spanyolok esetében a 2002-es, szintén München rendezett Eb jelenti, amelyen 15 medált (6 arany, 3 ezüst, 6 bronz) gyűjtöttek.

Az atlétikai Eb augusztus 15-én, hétfőn kezdődik és vasárnapig tart.

 

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik