Fedett pályás Eb: változások a magyar csapatban

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2021.03.01. 10:10
null
Lesti Dianával bővült a magyar csapat (Fotó: Török Attila)
Sérülés és koronavírus-fertőzés miatt két ember kivált, ugyanakkor a távolugró Lesti Dianával bővült a csütörtökön kezdődő toruni fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon szereplő magyar csapat, mely így 22 főből áll – írja az Magyar Távirati iroda.

 

A magyar szövetség honlapjának híre szerint a gátas Szűcs Valdó sérülése nem jött rendbe, míg a 800-as Bartha-Kéri Bianka PCR-tesztje pozitív eredményt hozott, így ők nem lehetnek ott a lengyelországi kontinensviadalon. Szintén a fertőzés miatt marad távol az Eb-től Bartha-Kéri edzője, Tóthné Stupián Anikó, aki mások mellett a férfi 1500 méter országos rekorderének, Szögi Istvánnak is a trénere – teszi hozzá az MTI.

Kámán Bálint, a MASZ sportszakmai igazgatója a honlapnak a rossz hírek mellett arról is beszámolt, hogy a női távolugrás idei országos bajnokát, Lesti Diánát is felvették a rajtlistára – hívta fel a figyelmet az MTI.

„Mindenki más tesztje negatív, úgyhogy újabb változások már nem várhatóak – idézi Kámán Bálintot az MTI. – Még így is a fedett Eb-k történetének harmadik legnépesebb magyar csapata ez a mostani, reméljük, négy-öt döntős helyezést elérünk és egy-két versenyszámban harcban leszünk az érmekért.”

Kámán Bálint hétfőn este az MTI-nek elmondta, hogy az 1500-as Varga Gréta (SVSE) sem utazhat, mert az ő koronavírustesztje is pozitív lett.

AZ EB-CSAPAT
Férfiak

Boros Bence (60 méter, Szolnoki MÁV SE), Illovszky Dominik (60 méter, Budapesti Honvéd SE), Máté Tamás (60 méter, FTC), Huller Dániel (400 méter, Dunakeszi VSE), Kazi Tamás (800 méter, FTC), Vindics Balázs (800 méter, UTE), Kiss Gergő Xavér (1500 méter, SVSE), Pápai Márton (1500 méter, Gödöllői EAC), Szögi István (1500 méter, SVSE), Baji Balázs (60 méter gát, Budapesti Honvéd SE), Szeles Bálint (60 méter gát, Egri SSE), Jankovics Dániel (magasugrás, MTK Budapest), Pap Kristóf (távolugrás, FTC)
Nők
Nguyen Anasztázia (60 méter, MTK Budapest), Nádházy Evelin (400 méter, Gödöllői EAC), Wagner-Gyürkés Viktória (3000 méter, Ikarus BSE), Kerekes Gréta (60 méter gát, Debreceni Sportcentrum), Kozák Luca (60 méter gát, Debreceni Sportcentrum), Lesti Diána (távolugrás, TSC-Geotech), Krizsán Xénia (ötpróba, MTK Budapest), Nemes Rita (ötpróba, Diósgyőri VTK)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik