Dopping: újabb ügybe keveredett az olimpiai és világbajnok

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2021.10.06. 09:20
null
Nesta Carter tavaly visszavonult, de a doppingügyei nem fogytak el… (Fotó: AFP)
A jamaicai 4x100 méteres váltóval olimpiai és világbajnok Nesta Carter újabb doppingügybe keveredett, melynek tárgyalását jövő héten kezdi meg az ország doppingellenes testülete.

A 35 éves atléta augusztusban jelentette be visszavonulását egészségi problémára hivatkozva, amely miatt idén márciustól nem tudott rendesen edzeni és versenyezni sem. Kedden ügyvédje közölte, hogy védence pozitív doppingtesztet produkált, s a tárgyalása október 14-én kezdődik. A jogász egyéb részletet nem árult el, így nem tudni, hogy milyen tiltott anyag nyomaira bukkantak Carter mintájában és azt sem, mikor tesztelték.

A váltóval háromszoros vb-győztes és a londoni játékokon aranyérmes sprinter az, aki miatt a sprintváltót 2008-as olimpiai aranyérmétől megfosztották, ugyanis az akkori mintáinak újraelemzése pozitív eredménnyel zárult, a szakemberek a stimulánsok közé tartozó metilhexaneamint találtak a vizsgálatok során. Carter fellebbezését tavaly a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) is elutasította, így az akkori érmet Carter mellett a legendás Usain Bolt, illetve Asafa Powell és Michael Frater is elveszítette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik