Csupasport: százmérföldes futóverseny Hawaiin

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2020.12.09. 19:59
Címkék
Csúszós sziklákon és patakokon, vaddisznók járta ösvényen vezet a HURT100 ultrafutóverseny útvonala. A kemény megpróbáltatások ellenére van, aki már tizenháromszor teljesítette a távot.

Sok ember nagy álma eljutni Hawaiira, a Csendes-óceánon található különleges szigetcsoportra, és a világról megfeledkezve időt tölteni a földi paradicsomban.

Másoknak is álma eljutni ide: az utóbbi években 136 kiválasztott vehetett részt a fővárost, Honolulut körülvevő hegyekben rendezett ultrafutóversenyen. Csupán 36 órájuk áll rendelkezésre, hogy megtegyék a 100 mérföldes, azaz a nagyjából 160 kilométeres távot, és garantált, hogy verseny közben a túlélésen kívül semmi máson nem járnak a gondolataik.

A hawaii ultrafutóverseny neve HURT100, amely egyrészt emlékeztethet a kihívás teljesítése közben jelentkező fájdalomra, ám elsősorban a szervezőkre utal, a Hawaiian Ultra Running Teamre.

A verseny története 2001-ben, húsz indulóval kezdődött, az utóbbi években viszont már több száz jelentkezés fut be. Muszáj szelektálni, a viadal honlapja szerint évről évre csupán 136 versenyzőt választanak ki, egyébként 125 fős indulói létszámmal terveznek.

További részleteket megtudhat a csupasport.hu weboldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik