Csupasport: kutyatámadást és villámlást is túlélt a kétszeres Spartathlon-győztes

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.10.02. 21:34
null
Fotó: Csupasport
A 39 éves, a mindennapokban rendőrként dolgozó Fotisz Zizimopulosz másodszor nyerte meg a Spartathlont – erős gyomra és nyughatatlan természete is sikereinek kulcsa.

 

Fotisz Zizimopulosz úgy nyert, hogy egy eltévedés miatt elmondása szerint hat kilométerrel többet kellett futnia (245.3 helyett 251.4-et), és még így is 21:00:59 alatt teljesítette a távot. Ez minden idők harmadik legjobb ideje, ráadásul, ha nincs a malőr, talán még a legendás Janisz Kurosz 1984-es, 20:25:00-s rekordja is veszélyben lehetett volna.

Mesélte, hogy rgen, egy hegyi futás alkalmával pásztorkutya támadta meg, és egy kisebb darabot kiharapott a lábából, máskor meg egy brutális viharban csaknem a villámlás áldozatául esett. Bár családtagjai és barátai gyakran ugratják, hogy ennyi túlélős történettel a háta mögött a Survivor című műsorban is szerepelhetne, ő inkább a futásban hajszolja a céljait.

A Spartathlon győzteséről készült teljes portrénkat elolvashatják a Csupasporton, ahol megtudhatják azt is, milyen kemény kritikát kapott a Mr. Olympia és az Arnold Classic a legendás testépítőtől, Thomas Platztól, és azt is, miért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik