Csupasport: bajnoki cím és lekvárnyitás a futópadon

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.03.13. 19:34
Címkék
Virág-Erdélyi Zsófia élete első maratoni országos bajnoki címét szerezte, ám az időeredménye elmaradt a remélttől. Hisz benne, fut még jobbat az idén – mégpedig olimpiai részvételt és magyar csúcsot érőt. A Csupasport interjúja.

Virág-Erdélyi Zsófia, az UTE 33 éves, kétszeres olimpikon futója a hétvégén életében először nyert maratoni országos bajnokságot. Korábbról ezüst- és bronzérmet őrzött, Debrecenben teljessé vált a kollekció.

„Január óta új edzővel, a belga Frans Matteensszel dolgozom, akivel az interneten keresztül tartjuk a kapcsolatot. Eddig jól halad a közös munka, hiszen a Spar Budapest Marathon 2:49-es idejéhez képest most 2:42-t futottam, részben persze annak is köszönhetően, hogy sikerült helyrehozni a pajzsmirigy-problémámat. Mégis, ennél jobb időre vágytam” – mondta a Csupasportnak a kétgyerekes anyuka.

A teljes interjúban beszélt betegségéről, a magyar rekordról és olimpiai álmairól is, melyet elolvashatnak oldalunkon, ahol egy igazi extrém sportos lánykérésről is láthatnak videót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik