Csupasport: a nagy esőt, a hóvihart és a sártengert élvezte, az emelkedő már fel se tűnt

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.09.25. 20:08
Címkék
Nikolics Márkó nyáron megsérült bokája nem gyógyult meg teljesen, ám ennek ellenére remekül futott a szlovéniai Julian Alps Trailen, több mint fél órával hamarabb ért be a célba, mint ahogy azt tervezte.

Nikolics Márkó összesítésben a 43. helyen ért célba a szlovéniai Julian Alps Trail verseny 56 kilométeres távján. A magyar futó az utóbbi időben bokasérüléssel küzdött, ám így is jobb idővel ért célba annál, mint amit a rajt előtt kitűzött.

„Hatalmas hóvihar kerekedett, húsz perc alatt három centiméteres hó esett le. Kifejezetten hideg volt, ráadásul feltorlódtak a futók, nagy tömeg lett, alig tudtam haladni. Ez a húsz perc nagyon rossz volt, utána jött egy öt kilométeres lejtő, mínusz ezer méter szinttel. Végig sártengerben haladtunk a fák között, nagyon csúszós volt, négyszer el is estem, de szerencsére nem sérültem meg. Azonban ahogy az egész versenyt, így ezt a szakaszt is élveztem” mondta a Csupasportnak Nikolics Márkó.

A legendás görög viadalt, a Spartathlont felvezető sorozatunk második részében a résztvevőket szemlézzük: a görög csapat alkotja a legnépesebb mezőnyt félszáz versenyzővel, csaknem ennyien lesznek a japánok, de a megszabott kvótához mérten nagy lesz a német, az amerikai, az angol, az olasz, na és természetesen a 24 fős magyar küldöttség, aki közül elolvashatják oldalunkon öt versenyzőnk portréját is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik