Atlétikai vb: feltételekhez köti a támogatást a ferencvárosi polgármester

SZ. A.SZ. A.
Vágólapra másolva!
2019.11.23. 13:26
null
(Fotó: Ferencváros)
Feltételekhez kötötte a 2023-as atlétikai világbajnokságra tervezett stadion megépítését Baranyi Krisztina.

Budapest IX. kerületének új polgármestere terepbejárást és tervbemutatót tartott pénteken, amely keretében elmondta, hogy inkább tömegsportcélú központot szeretne Ferencvárosba, mintsem egyetlen arénát, azaz a vb után sem a Magyar Atlétikai Szövetség kapná meg a negyvenezresről tizenötezresre visszabontható lelátóval megálmodott létesítményt, hanem Budapest lakossága.

A létesítmény mellé és köré tervezett parkban kutyafuttatót, játszóteret, óvodát, kerületi szakrendelőt, szoborparkot és hajókikötőt is építenének.

„Minden egyes négyzetméternyi zöld közösségi használatú lenne” – idézte Baranyi Krisztina polgármestert az Index, amely szerint „Ferencvárosnak egyetlen aduja van a kezében, a világbajnokság helyszínéül kinézett területen van még egy telek, amely a IX. kerület tulajdonában van, de Baranyi azt mondta, nem szeretnék ezt ütőkártyaként használni, szerinte egyszerűen Budapest jövőjéről van szó”.

Baranyi elmondása szerint a fővárosi közgyűlés jövő heti ülésén vitatják meg a tervét, amely szerinte százmilliárd forint körüli lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik