Atlétikai vb: bombaerős a kenyai maratoni csapat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.05.15. 11:25
A lehető legerősebb csapatukkal vesznek részt a kenyaiak az augusztusi, londoni szabadtéri atlétikai világbajnokság maratonifutó-versenyein.

A kenyai sportági szövetség egyik illetékese vasárnap beszélt arról, hogy a férfiaknál az olimpiai bajnok Eliud Kipchoge, a London Marathonon áprilisban győztes Daniel Wanjiru, illetve a korábbi világcsúcstartó, Londonban olimpiai bronzérmes Wilson Kipsang lesz ott a rajtnál a vb-n.Eliud Kipchoge, a London Marathonon áprilisban győztes Daniel Wanjiru, illetve a korábbi világcsúcstartó, Londonban olimpiai bronzérmes Wilson Kipsang lesz ott a rajtnál a vb-n.

A három hosszútávfutó közül bármelyik megnyerheti a férfiak versenyét, ugyanakkor a legnagyobb esélyes közülük egyértelműen Kipchoge. A 34 éves atléta a riói játékokon imponáló futással győzött a klasszikus versenyszámban, egy hete pedig a monzai Formula–1-es pályán rendezett különleges rekordkísérlet során kis híján áttörte a kétórás álomhatárt. Kipchoge 2:00:24 óra alatt teljesítette a 42 195 km-t, ami 2:33 perccel jobb a világcsúcsnál, ám az eredmény nem hitelesíthető, mivel nem versenykörülmények között érte el.

A nőknél szintén a legjobbakat küldi a brit fővárosba az afrikai ország. A névsor élén Mary Keitany áll, aki a London Marathont idén 2:17:01 órás idővel nyerte, ami minden idők tisztán női viadalon futott legjobb eredménye. Mellette a kétszeres vb-győztes Edna Kiplagat és a korábbi félmaratoni világrekorder, Florence Kiplagat indul a vb-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik