Atlétikai ob: Illovszky Dominik és Kozák Luca nyert 100-on

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.06.26. 20:43
null
Kozák Luca aranyérmes lett 100 méteren (Fotó: Matey István/Hajdú-Bihari Napló)
Nem sikerült újabb atlétának kvótát szereznie szombaton Debrecenben, a 126. országos bajnokságon, amely gyakorlatilag az utolsó lehetőség az olimpiai szintteljesítésre, illetve a tokiói részvételhez szükséges jó eredmény elérésére.
Az első napon – amelynek programját egy heves zivatar miatt rövid időre félbe kellett szakítani a Gyulai István Atlétikai Stadionban – női 100 méteren a 100 gáton országos csúcstartó és olimpiai induló Kozák Luca nyert és megvédte címét. A férfiak vágtaszámában a 19 éves Illovszky Dominik győzött, a célfotó döntött a javára Máté Tamással szemben. Illovszky a váltóban is remekelt és aranyéremhez segítette a Honvédot.

Férfi 1500 méteren az ötkarikás kijutó helyen álló (45-ből a 43.) Szögi István elmaradt egyéni legjobbjától, így nem tudta megerősíteni pozícióját. A nőknél ugyanebben a számban a 17 éves Varga Gréta egyéni csúccsal lett első.

Az ob-n tért vissza kislánya januári születése után a magyar atlétika első világbajnoka, Márton Anita. Az olimpiai bronzérmes súlylökő szombaton diszkoszvetésben indult, amelyben szintén címvédő volt és a második helyen végzett.

Az ötkarikás kvalifikációs időszak jövő kedden zárul, jelenleg nyolc kvótás mellett további kilenc versenyzőnk áll kijutó helyen az olimpiai lista alapján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik