Atlétika: visszavonult az olimpiai és világbajnok orosz magasugró

Vágólapra másolva!
2023.01.10. 12:47
null
A londoni olimpián aranyérmes magasugró, Anna Csicserova bejelentette visszavonulását (Fotó: Getty Images)
Anna Csicserova, a női magasugrás 2012-es orosz olimpiai bajnoka hivatalosan is befejezte pályafutását.

A 40 éves atléta december végén jelezte az orosz sportági szövetségnek és az orosz doppingellenes ügynökségnek, hogy visszavonult – írta kedden a TASZSZ.

„Ennyi volt, már nincsenek sportolói terveim, innentől fogva csak nézőként leszek ott a versenyeken” – nyilatkozta az orosz hírügynökségnek.

Csicserova legutóbb tavaly februárban versenyzett, akkor 1.94 méteres eredménnyel megnyerte az orosz fedett pályás bajnokságot, utána azonban térdsérülése miatt kihagyta a 2022-es szezont.

„Még nem döntöttem el, hogy pontosan mit fogok csinálni a jövőben, de az biztos, hogy továbbra is az atlétikában maradok és igyekszem segíteni a magasugrókat” – jelentette ki.

Csicserovát, aki szabadtéren 2.07, fedett pályán 2.06 méterrel tartja a nemzeti rekordot, 2017-ben megfosztották a 2008-as pekingi nyári játékokon szerzett bronzérmétől, miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság elutasította fellebbezését. Harmadik helyét a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2016 októberében annullálta, mert a Pekingben adott mintájának újraellenőrzése pozitív eredménnyel zárult. Az elemzés szerint a magasugrónő a szteroidok közé tartozó turinabolt használta.

A 2005-ben fedett pályán Európa-bajnok orosz atléta ugyanakkor a londoni ötkarikás elsőség mellett megtarthatta a 2011-es világbajnokságon szerzett aranyérmét is. A kétéves eltiltást követően 2018-ban tért vissza a versenyzéshez, de már nem tudott igazán kimagasló eredményeket elérni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik