Atlétika: száz nap múlva kezdődik a Gyulai Memorial

Vágólapra másolva!
2021.03.26. 17:47
null
Az amerikai Grant Holloway a 100 méteres gátfutás győztese, 2019-ben (Fotó: AFP)
Száz nap múlva rendezik meg Székesfehérváron a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjat.

 

A szervezők pénteki közleménye emlékeztet rá, hogy a viadal Magyarország és a régió legrangosabb atlétikai versenye, amely a World Athletics Continental Tour Gold sorozatba tartozik.

A nagydíjon idén is részt vesznek majd olimpiai és világbajnokok, illetve a sportág legnagyobb hazai sztárjai. A tájékoztatás kitér rá, hogy a Gyulai István Memorial mint rangos nemzetközi megmérettetés, fontos állomás a Budapest23 atlétikai világbajnokságra készülő magyar atlétáknak, akik így hazai pályán versenyezhetnek a legnagyobb külföldi sztárokkal, a remények szerint közönség előtt. Erről az aktuális járványügyi helyzet alapján döntenek majd a szervezők.

A tervek szerint az idei viadalon húsz nemzetközi versenyszám megmérettetéseit követhetik a nézők, a kibővült program miatt ezúttal is kétnapos lesz a viadal: a férfi és női kalapácsvetést július 5-én, a többi számot másnap bonyolítják le.

Sok atléta számára a Gyulai Memorial lesz az olimpia előtti utolsó nagy verseny, így a szervezők bíznak abban, hogy nagyszerű eredmények születnek.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik