Atlétika: szabályszegés miatt többen megbetegedtek a fedett Eb-n

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.03.19. 23:12
null
A fedett pályás atlétikai Eb egyik váltóversenye (Fotó: AFP – illusztráció)
Az Európai Atlétikai Szövetség vizsgálata megállapította, hogy az egészségügyi és biztonsági szabályok be nem tartása miatt adott több versenyző pozitív koronavírustesztet, miután hazatért a lengyelországi Torunban rendezett fedett pályás Európa-bajnokságról.

 

A kontinensbajnokság után – amely március 4-7. között zajlott – a Lengyelországból hazatérő versenyzők közül jó páran otthon pozitív mintát produkáltak. A szövetség kiemelte: az Eb-re szigorú orvosi és egészségügyi protokollt dolgoztak ki, amely során 1920 embert teszteltek, köztük sportolókat, sportvezetőket és a rendezésben segédkező önkénteseket.

Hangsúlyozták: az ügy kivizsgálása során megállapítást nyert, hogy a pozitív esetek két szállodához köthetők, de onnan sem minden csapathoz, mint ahogyan a szállodában tartózkodó tisztségviselők, önkéntesek és más vendégek esetében sem kaptak hasonló okból visszajelzést.

„Sajnálatos módon a vizsgálat azt is feltárta, hogy a szigorú egészségügyi előírásokat nem mindig tartották be maradéktalanul” – közölte a szövetség.

Hozzátették: az általuk szervezett eseményeken az ő feladatuk és kötelességük biztonságos körülményeket teremteni, valamint környezetet biztosítani a sportolók, illetve résztvevő számára, de „a szabályok tiszteletben tartása már az egyének személyes felelőssége”.

Kiemelték: a toruni Eb tapasztalatait kiértékelve, az elkövetkezendő versenyek még nagyobb biztonsága érdekében felülvizsgálják, illetve szükség esetén korrigálják az egészségügyi protokolljukat.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik