Atlétika: „Nagyon szép lesz” – Kozák Luca és Baji Balázs az új stadionban

Vágólapra másolva!
2022.12.04. 12:25
Címkék
A Csisztu Sport Cast a jövő évi, budapesti atlétikai világbajnokság helyszínén járt, két gátfutó, az Eb-ezüstérmes Kozák Luca és a már visszavonult, Eb-2. és vb-3. Baji Balázs beszélgetett Csisztu Zsuzsával.


„Ez az első bepillantásom ebbe a stadionba, nagyon izgatott voltam és nagyon tetszik. Látszik, hogy nagyon szép lesz, ha elkészül, jó hangulat lesz itt” – mondta a Csisztu Sport Castban az épülő budapesti atlétikai stadionban az Eb-ezüstérmes gátfutó, Kozák Luca.

„Sportolóként akkor érkeztem meg az atlétikai létesítményekbe, amikor azok már fel voltak díszítve, tele voltak emberrel, zsongott a világbajnokságok, nagy versenyek hangulatától. A nemzeti atlétikai központnak pedig gyakorlatilag a megszületését napról napra végigkövethettem – fogalmazott a jövő évi atlétikai világbajnokság szervezőbizottságában dolgozó Baji Balázs. – Már most is jó hangulata van, de alig várom, hogy elkészüljön. Helyükre kerültek a székek és a mobil lelátó, amit a felső karéjban körbe láthatunk, ami a világbajnokság idejére van felépítve, utána ez vissza lesz bontva és ott lesz egy közösségi tér, ahol futókörök lesznek és az a karéj meg lesz nyitva az embereknek teljesen szabadon, a belső rész pedig nyilván az atlétáké lesz. Nekem még a gumiborítás hiányzik, de ez is gyakorlatilag itt van körülöttünk felgöngyölve, hamarosan elnyeri a végső helyét, akkor lesz majd igazán atlétikaistadion-hangulata.”

A teljes beszélgetés az alábbi videóban tekinthető meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik