Atlétika: Marcell Jacobs vádlisérüléssel küzd

MTI/L. M.MTI/L. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.23. 17:24
null
Marcell Jacobs ünnepli a müncheni Európa-bajnokságon szerzett aranyérmét (Fotó: AFP)
Marcell Jacobs, a férfi 100 méter olimpiai bajnoka és friss Európa-bajnoka ismét sérüléssel küzd, ám reményei szerint a mostani szezonban még majd versenyezhet.

 

Az olasz sprinter tavalyi váratlan ötkarikás sikere után idén rengeteg sérüléssel küzdött, a szabadtéri szezonban csak kevés viadalon tudott indulni, a júliusi eugene-i világbajnokságon pedig az előfutam után az elődöntőben már nem tudott futni.

A vasárnap zárult müncheni Eb-n ismét „harcra kész” volt és megnyerte a 100 méteres síkfutást, kedden viszont az olasz szövetség közölte, hogy Marcell Jacobsnak ismét pihennie kell és kezelésre van szüksége, mert „túlterhelés miatt” vádlifájdalmai vannak. A vágtázót egy hét múlva vizsgálják meg újra, s akkor derül ki, hogy a lábában kialakult duzzanat – mely nyomja az izmait – felszívódott-e.

Jacobs abban bízik, hogy még legalább két olaszországi versenyen futhat majd idén és szabad kártyát kért a szeptember 8-án esedékes zürichi Gyémánt Liga-döntőre, melyben csak a sorozat legjobb nyolc sprintere vehetne részt.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik