Atlétika: Karácsony Gergely megvétózná a 2023-as budapesti vb-t

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2021.08.26. 12:58
null
Az atlétikai stadion a világbajnokság után közösségi célokat is szolgálna (Fotó: Világgazdaság)
Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere azt javasolja, hogy a Fővárosi Közgyűlés vonja vissza a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez adott hozzájárulását, mert a kormány – állítása szerint – megszegte a fővárossal kötött megállapodását.

 

Az ellenzéki politikus a Facebook-oldalán közzétett csütörtök reggeli videójában azt mondta, a kínai Fudan Egyetemmel kapcsolatos törvénnyel a kormány megszegte azt a 2019-ben kötött megállapodást, amelynek részeként a főváros hozzájárulását adta a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez, ezért azt javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy a jövő heti, szeptember 1-jei ülésén vonja vissza a vb lebonyolításához szükséges beleegyezését.

A miniszterelnökség komolytalannak nevezte Karácsony nyilatkozatát.

„Karácsony Gergely nyilatkozata komolytalan, főpolgármester úr egyértelműen a fővárosban uralkodó dugókról és a közlekedési káoszról akarja elterelni a figyelmet” – idézi az atv.hu a miniszterelnökséget.

Kerestük a Magyar Atlétikai Szövetséget, amely csütörtök délután közleményben reagál Karácsony Gergely szavaira.

Karácsony Gergely már 2019-ben is nehezen egyezett bele az atlétikai vb támogatásába, feltételekhez kötötte a főváros támogatását. Erre reagálva sportolók, közéleti személyiségek és intézmények sorra kiálltak a vb-rendezés mellett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik