Atlétika: Halász simán nyert a Magyar Nagydíj első állomásán

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.09.02. 20:16
null
Halász Bence simán győzött (Fotó: Török Attila)
Ezúttal nem jutott nyolcvan méter fölé, de férfi kalapácsvetésben magabiztosan nyerte meg az atlétikai Magyar Nagydíj első, budapesti állomását Halász Bence, akinek hatból három kísérlete lett érvényes, mindhárom 76 és 77 méter közé esett, és végül 76.93-mal végzett az élen.

 

A női százméteres gátfutás futamában nem indult a friss Európa-bajnoki ezüstérmes Kozák Luca, aki a keddi luzerni versenye után megbetegedett, így kénytelen volt lemondani a részvételt, de az arany így is Debrecené lett, mert klubtársa, Kerekes Gréta győzött, aki csak egy századdal győzte le a 18 éves Tóth Annát.

A férfi magasugrást a 21 éves belga Jef Vermeiren nyerte 220 centivel, ám csupán egyetlen kísérleten múlt, hogy Bakosi Péter nem került elé, aki szintén átvitte a magasságot, azonban 214 centin eggyel több kísérlete volt. Ezzel a dobogó második fokára csúszott volna, ezért a nyíregyházi versenyző húzott egy merészet, kihagyta a 222 centit, amit ellenfele nem tudott átvinni, így volt három kísérlete 224-en, hogy megnyerje a viadalt. A húzás végül nem jött be, Bakosi mindháromszor sikertelen volt, így maradt az ezüstérem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik