Atlétika: dopping miatt elvették a brit váltó tokiói érmét

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2022.02.18. 17:36
null
Chijindu Ujah elnézést kért a társaitól (Fotó: AFP)
A brit férfiváltót megfosztották a tokiói olimpián tavaly nyáron 4x100 méteren szerzett ezüstérmétől, miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) pénteken helybenhagyta, hogy a sprinter Chijindu Ujah doppingvétséget követett el.

A vétkes a brit szövetség közleményében azt mondta: szomorúan fogadja a CAS döntését, majd bocsánatot kért csapattársaitól, családtagjaiktól és az őket támogatóktól.

„Sajnálom, hogy ez a helyzet a csapattársaim érmébe került, amiért pedig olyan hosszú ideig nagyon keményen dolgoztak” – nyilatkozta. Hozzátette: a tiltott szer szennyezett táplálékkiegészítővel, tudtán kívül került a szervezetébe.

Ujah és társai, Zharnel Hughes, Richard Kilty és Nethaneel Mitchell-Blake az olasz váltó mögött végeztek a második helyen. A CAS döntése értelmében a harmadik helyezett kanadaiak kapják meg az ezüstérmet, míg Kína bronzérmesként zár.

A váltóversenyt augusztus 6-án rendezték, Ujah versenyzési engedélyét már hat nappal később felfüggesztették a doppingellenes szabályok megsértésének gyanúja miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik