Atlétika: az olimpiai bajnok legalizálná a doppingolást

Vágólapra másolva!
2017.01.27. 13:26
Nils Schumann, aki Sydney-ben 800 méteres síkfutásban nyert aranyérmet, markáns véleményt fogalmazott meg a doppingilással kapcsolatban a német Spiegel Online-nak. A német atléta szerint az ellenőrző rendszer bukásra van ítélve, úgy ahogy van, ki kellene dobni a kukába.

„Ennek a problémának az lenne a megoldása, ha legalizálnánk a doppingolást – jelentette ki a korábbi olimpiai, világ- és Európa-bajnok atléta, Nils Schumann. – A profi sport identitásválságban szenved, amiből ez tűnik az egyetlen kiútnak. Az élet minden területén elfogadjuk ezeket a szereket, akkor a sportolóknak miért kell más szabályokat követniük?”ha legalizálnánk a doppingolást – jelentette ki a korábbi olimpiai, világ- és Európa-bajnok atléta, Nils Schumann. – A profi sport identitásválságban szenved, amiből ez tűnik az egyetlen kiútnak. Az élet minden területén elfogadjuk ezeket a szereket, akkor a sportolóknak miért kell más szabályokat követniük?”

A közelmúlt egyik doppinggal kapcsolatos híre, hogy a jamaicai sprintert, Usain Boltotmegfosztották kilenc olimpiai aranyérmének egyikétől, miután a Pekingben győztes 4x100-as váltóból doppingvétség miatt kizárták Nesta Cartert.

Schumanntól megkérdezték: ha lett volna doppingolásra lehetősége, tiszta maradt volna-e?

„Nem tudom, hogy ebben az esetben nemet mondtam volna-e.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik