Atlétika: az olimpiai bajnok Csicserova mégis folytatja

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.01.08. 15:33
null
Csicserova 2021-ben még versenyez (Fotó: AFP)
Szemben visszavonulása tavalyi bejelentésével, folytatja sportolói karrierjét az oroszok olimpiai és világbajnok magasugrója, Anna Csicserova.

 

A 38 éves atléta az után közölte a TASZSZ-szal korábbi döntése megváltoztatását, hogy csütörtökön 1.89 méterrel a második legjobb eredményt produkálta a regnáló világbajnok, és 1.92-vel győztes Marija Laszickene mögött a jekatyerinburgi meghívásos viadal női versenyében.

Csicserova azt nyilatkozta, hogy a koronavírus-járvány miatt a 2020-as atlétikai idényben alig nyílt mód a versenyzésre, nagyon erős hiányérzete van, ezért egy évvel meghosszabbítja pályafutását.

A női magasugrás 2012-es olimpiai győztesét 2017-ben megfosztották a 2008-as pekingi nyári játékokon szerzett bronzérmétől, miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította fellebbezését. Harmadik helyét a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 2016 októberében annullálta, mert a Pekingben adott mintájának újraellenőrzése pozitív eredménnyel zárult. Az elemzés szerint a magasugrónő a szteroidok közé tartozó turinabolt használta.

Az orosz atléta ugyanakkor a londoni elsőség mellett megtarthatta a 2011-es világbajnokságon szerzett aranyérmét is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik