Atlétika: az idei sikerek után már a budapesti vb-re készül Halász Bence

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.27. 14:03
null
Halász Bence idei csúcsai után már gőzerővel a budapesti vb-re készül (Fotó: Török Attila)
Térdműtétje kissé átírta az év eleji programot, ennek ellenére büszke 2022-es eredményeire a Szombathelyi Dobó SE kalapácsvetője, Halász Bence, aki az egyesült államokbeli Eugene-ban rendezett világbajnokságon átlépte a 80 méteres álomhatárt, s már alig várja a 2023-as budapesti eseményt.

Mint Halász Bence a vaol.hu-t emlékeztette, nagy büszkeséggel tölti el az amerikai vb-n teljesített egyéni csúcsa, a 80.15-ös dobás, mellyel az ötödik helyen zárta az eseményt.

„Végre átléptem a 80 méteres álomhatárt, nem is akárhol, hiszen az Egyesült Államokban rendezett világbajnokságon sikerült ezt elérnem. Ez feltétlenül önbizalommal tölt el. Már alig várom a következőt, amelynek jövőre Budapest ad otthont. Már most gőzerővel a fővárosi vébére készülünk, az idei sikereket mondhatni már magunk mögött hagytuk” – fogalmazott Halász Bence, aki az amerikai vb után egy hónappal Münchenben tovább javított a legjobbján, s 80.92 méteres új egyéni csúccsal ezüstérmet szerzett a lengyel Wojciech Nowicki mögött az Európa-bajnokságon.

„A világbajnokság előtt éreztem, hogy meglesz ez a bizonyos 80 méteres áttörés, jó erőállapotban éreztem magam, de nem volt minimum elvárás az edzőim részéről ez az eredmény” – hangsúlyozta Halász Bence, aki a kontinensviadalon elkérte és megkapta a Bayern München német válogatott labdarúgójának, Thomas Müllernek a mezét.

A szombathelyi atléta a hazai Szuperliga-döntőben a legjobb férfi versenyzőnek járó pénzjutalmat is hazavihette, 2022-ben pedig az év férfi atlétájának választották.

„Nagyon sok munka vár ránk, és bár még csak december végén járunk, már látszik a november elején elkezdett alapozás eredménye. Nagyon csínján kell bánni a jövő évi esélyekkel és a budapesti vb-vel. Nem is gondolok arra, hogy juj de jó lenne ekkorát vagy akkorát dobni, most csak egyszerűen be kell csukni az embernek a száját és tenni a dolgát. Jelenleg leginkább azon dolgozunk a mestereimmel, hogy az állóképesség és az erő visszajöjjön. Néha itt-ott akad egy kis fájdalom, de alapvetően egészséges vagyok” – zárta szavait Halász Bence.

JEGY- ÉS BÉRLETÁRAK A BUDAPESTI VB-RE

A 2023. augusztus 19. és 27. között Budapesten, a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központban rendezendő kilencnapos atlétikai vb 14 programjára összesen 400 ezer belépő kapható. A délelőtti versenyekre egységesen 3000 forintba kerülnek a jegyek, hétköznap az esti programokra már 6900, a hétvégére pedig 8900 forinttól lehet jegyet venni. A három bérlettípusból a nyitó hétvégére szóló már 21 400 forinttól elérhető. A diákok és nyugdíjasok kedvezményes áron juthatnak a belépőkhöz, akárcsak a családok.
Jegyárak délelőtt: 3000 forint mindennap minden szektor.
Jegyárak hétköznap este: 6900 és 18 900 forint között.
Jegyárak hétvégén este: 8900 és 22 900 forint között
Bérletek:
Nyitó hétvége bérlet (aug. 19–20., 2 nap): 21 400 és 46 600 forint között
Záró hétvége bérlet (aug. 25–27., 3 nap): 29 400 és 67 200 forint között
Szuperhősök bérlet (aug. 19–27., 9 nap): 69 700 és 164 100 forint között
25 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe a családok, a 18 év alattiak és a 65 év felettiek, kerekesszékkel pedig előzetes regisztrációval ingyen látogatható a világbajnokság.
Hat utcai versenyt is rendeznek Budapest legszebb városrészein, ezek ingyenesen megtekinthetők, a maratoni rajtja és célja a Hősök terén lesz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik