Atlétika: az AIU-nak nem tetszik a büntetés enyhítése

Vágólapra másolva!
2023.01.16. 18:38
null
Nem mindenki ért egyet Shivpal Singh visszatérésével (Fotó: Getty Images)
Az atlétika tisztaságát felügyelő nemzetközi testület (AIU) felülvizsgálja az Indiai Nemzeti Doppingellenes Ügynökség friss határozatát, amellyel négy évről egy évre csökkentette a gerelyhajító Shivpal Singh eltiltását.

Az ügynökség – írta hétfőn az insidethegames.biz portál – gyakorlatilag elfogadta a tavalyelőtti tokiói olimpián szerepelt, de a selejtezőből tovább nem jutott dobóatléta védekezését, amely szerint az eltiltását kiváltó tiltott szert szennyezett táplálék-kiegészítő tartalmazta, s nem szándékosan doppingolt.

A 2019-es Ázsia-bajnokság ezüstérmese sikeres fellebbezést nyújtott be a fegyelmi büntetése ellen, amelyet azt követően kapott, hogy 2021 szeptemberében egy versenyen kívüli tesztelésen megbukott a szteroidok közé tartozó metandienonnal. Az indiai ügynökség mostani döntése azt jelenti, hogy a 27 éves atléta ismét szabadon versenyezhet.

A portál emlékeztetett rá, hogy az AIU múlt év végén kiadott összegzése szerint a 92 pozitív esetével első Oroszország után – 65 doppingesetével – Indiának van a legtöbb eltiltott atlétája.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik