A veszprémi középtávfutó három viadalon szerepelt már a téli idényben, Bécsben és Ostravában nyerni tudott, kedden Lievinben pedig bombaerős mezőnyben végzett a hatodik helyen. Az osztrák fővárosban javította 3:37.55 percre Knipl István közel 36 éves rekordját (3:39.25 p), aminél Franciaországban is jobbat ért el (3:37.58 p).

Szögi az M4 Sport Sporthíradójában pénteken elmondta, kiváló volt a felkészülése, és edzője, Stupián Anikó biztatta, hogy képes a csúcsjavításra, Bécsben pedig egyértelműen ezzel a céllal állt oda a rajthoz. Mint mondta, rengetegen gratuláltak neki a rekordhoz, mások mellett Knipl István is, és kifejezetten meglepte, hogy komoly visszhangot váltott ki az eredménye.

A 25 éves atléta a jövő héten az országos bajnokságon lesz érdekelt, majd a toruni Európa-bajnokságon fog futni, ahol döntőbe akar kerülni, ott pedig minél előrébb végezni. Hozzátette, hogy a mostani eredmények a tokiói olimpia szempontjából is fontosak, mivel a ranglistáról is ki lehet jutni a játékokra, és azon nagyot lépett előre.

„A fedett pályás eredményeimmel óriási lépést tettem az olimpia felé, ugyanis a ranglista alapján 45 versenyző fog kijutni és az eddigi három futásommal az 55. helyre léptem előre. De bízom benne, hogy ha továbbra is jól halad majd a felkészülésem, akkor a 3:35.00-s szintidőt is meg tudom majd futni szabadtéren” – nyilatkozta.

Szögi korábban 1500 mellett 5000-en is versenyzett és ért el biztató eredményeket, mostanra viszont egyértelművé vált, hogy az 1500 méter a fő száma, s arra koncentrál a jövőben.