Atlétika: a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja kiáll a budapesti vb mellett

Vágólapra másolva!
2019.11.06. 16:18
null
Az atléták után a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja is kiállt a vb-rendezés mellett (Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség)
A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja (MOBK) támogatja a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezését. Mint ismert, a Kúria szerint lehet népszavazást tartani arról, 2023-ra épüljön-e atlétikai stadion a Csepel-sziget csúcsán, ezért a bíróság hitelesítette az erről szóló népszavazási kezdeményezést – ez pedig veszélybe sodorhatja a vb-rendezést. A MOBK Nemzeti Sporthoz eljuttatott közleményét alább tartalmi változtatás nélkül közöljük.

„A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja kiáll a magyarországi atlétikai világbajnokság mellett

Ki ne tudná, hogy számos irányból hány és hány szempont merül fel egy-egy világverseny rendezésének pályázatánál, de még utána is. Ebben a véleménytengerben szeretnénk, ha egy egyedi megközelítés is teret kapna és ez nem más, mint maga a sportolók hangja.

Magyarországon több mint százéves hagyományai vannak a világversenyek rendezésének. Hazánk a legkülönbözőbb sportokban, sőt az olimpiai sportágak többségében szervezett már világ- vagy Európa-bajnokságot. Gondoljunk csak a nemrégen lebonyolított kajak-kenu, vívás, asztalitenisz, birkózás, öttusa, cselgáncs vagy vizes vb-re. Egy mindegyikben közös, hogy ezen események nemzetközi elismeréssel és szép magyar sikerekkel zárultak. Mára mindez magyar tradíció, sőt büszkeség. Olyan örökségünk, közös kincsünk, amit több nemzedék alkotott, gyarapított napjainkig. A szurkoló számára pedig örömünnep minden egyes verseny, amikor idehaza láthatja legjobbjait és hajszolhatja őket a tisztességes győzelembe.

Hány és hány nagy bajnokunk mesél arról, Balczótól Hosszú Katinkáig, hogy a hazai légkör megsokszorozta az erejét és a közös szívdobbanás honfitársaival repítette célba. Minden egyes fiatal sportoló erre vágyik, erről álmodik. Tegyünk azért, hogy az álmok valóra váljanak! A mindennapos kőkemény edzésmunka során ők sohasem adják fel és hisznek abban, hogy pályafutásuk során egyszer hazájukban, honfitársaik előtt vívhatják meg a csatát a földkerekség legjobbjaival, azért, hogy hazánk himnusza alatt a legmagasabbra emeljék a nemzeti színeket. Ők ezzel az álommal ébrednek és ezzel fekszenek. A kötelességünk az, hogy ebben az álomban minden erőnkkel partnereik legyünk, támogassuk őket, a jövő bajnokait. Tegyünk azért, hogy lássák maguk előtt a célt, amiért érdemes megfeszülni és nap mint nap alászállni a sokszor valóban kínokat jelentő edzésmunkába.

A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának vezetősége támogatja mindazok erőfeszítését, akik az atlétikai világbajnokság megrendezésén fáradoznak, és tisztelettel arra kéri a döntéshozókat, hogy lépéseik során egy pillanatra se veszítsék szem elől magát a sportolót, aki nemzetünk eredményességéért, sikereiért is küzd.

Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik