Anglia: a négyszeres olimpiai bajnok valóságshow-val hangol Tokióra

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.11.17. 12:39
null
Mo Farah döntésének nem mindenki örül (Fotó: AFP)
Mo Farah négyszeres olimpiai bajnok brit hosszútávfutó részt vesz a Magyarországon is ismert Celeb vagyok, ments ki innen! című televíziós valóságshow-ban, az atlétikai szövetség szerint ezzel veszélyezteti tokiói felkészülését – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Az MTI felidézi, a műsor lényege, hogy ismert személyiségek a dzsungelbe mennek és maguk szerzik be az élelmüket különböző feladatok teljesítésével. A pandémia miatt ezúttal Észak-Walesben kell a kihívásokkal megküzdeniük a hírességeknek.

Mo Farah szerepvállalását nem fogadta örömmel edzője, és a szurkolók is aggodalmuknak adtak hangot a kalandban rejlő veszélyek miatt, valamint a brit atlétikai szövetség (UKA) szintén bírálta döntését. A futónak ugyanis a műsor előtt kéthetes karanténba kellett vonulnia, majd várhatóan további három hetet tölt Walesben – tette hozzá az MTI.

„Üzleti szempontból örülök és megértem, ha az atlétáink nagyobb ismertségre tesznek szert. Ugyanakkor ez kérdéses lépés, ami kihathat a felkészülésre” – mondta Jo Coates, a UKA elnöke a Guardiannak.

Farah, aki Tokióban csak 10 ezer méteren indul, igyekezett megnyugtatni híveit.

„Mihelyst a sorozat lezárul, visszatérek az edzésekhez, a november amúgy is csendes hónap a felkészülési időszakomban, az évnek e szakaszában általában nem is tréningezek – nyilatkozta a londoni Mirrornak a II. Erzsébet brit királynő által 2017-ben lovaggá ütött Mo Farah. – Az edzőtábort januárban kezdem, és gond nélkül fel fogok tudni készülni a tokiói olimpiára, a valóságshow nem befolyásolja majdani szereplésemet. A legfontosabb, hogy sérülésmentes és koncentrált maradjak."

A 37 éves, szomáliai születésű Farah mind a 2012-es, mind a 2016-os olimpián duplázott, győzelmet aratva öt- és tízezer méteren. Ezen kívül hatszor nyert világbajnokságot és ötször Európa-bajnokságot ezeken a távokon, amellett 3000 méteren kétszeres fedett pályás Európa-bajnok, és mezei futásban is van kontinensbajnoki címe. Két éve megnyerte a Chicago Marathont, idén szeptemberben pedig megdöntötte az egyórás futás világcsúcsát – tette hozzá az MTI.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik