Ajánló: „Néha kín, de jobb a kanapén feküdni?”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.08. 18:17
Enrico Maggiola egy parkban kezdett futni, most megnyerte a Korinthoszt, a Spartathlonon pedig legjobb olaszként végzett.

A csupasport.hu kérdezte versenyekről, az edzésekről, az étkezéséről és persze Maráz Zsuzsáról. csupasport.hu kérdezte versenyekről, az edzésekről, az étkezéséről és persze Maráz Zsuzsáról.

Enrico Maggiola 33 éves, trieszti pénzügyi tanácsadó, a Podistica Fiamma Trieste atlétája, aki az utóbbi években ultramaratoni távokon versenyzett. Az USA-ban kezdett futni, ahol közgazdasági doktori iskolába járt, eleinte egy parkban edzett, aztán maratonikon vett részt, egyre növelve a versenyeken futott kilométerek számát. Harminckét ultramaratonit teljesített eddig, ezeken a versenyeken több mint háromezer kilométert futott.

„Nem mindig, de még mindig jobban szeretek futni, mint a kanapén feküdni…” – válaszolta őszintén arra a kérdésre, mindig megtalálja-e az örömöt a futásban.

Interjút adott a csupasport.hu-nak a hétvégi Spar Maratoni győztese, a hazánkat már a riói olimpián és az augusztusi Európa-bajnokságon is képviselő Csere Gáspár, aki vallja, hogy Isten segített neki, a világcsúcsot szeptember közepén megdöntő kenyai Eliud Kipchoge pedig motiválta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik