Viszlát, Wazza! (Fotó: Getty Images)

 

A Derby County szombaton a hivatalos oldalán jelentette be, hogy Rooney innentől az együttes menedzsereként folytatja a pályafutását náluk. A felek két és fél évre szóló megállapodást kötöttek egymással.

A 35 esztendős Rooney 2020 januárjában tért vissza Angliába játékos-edzőnek az MLS-ben szereplő D.C. Unitedtől. A pályán 35 tétmérkőzésen viselte a Derby mezét.

„Játékos-pályafutásom minden percét imádtam, most pedig izgatottan várom, hogy elkezdjem a menedzseri pályám egy olyan nagy klubnál, mint a Derby County” – búcsúzott futballistaként a profi labdarúgástól hivatalos Facebook-oldalán az angol válogatott gólrekordere.

Ahogyan a legenda a futballtól, úgy a világfutball is elköszönt a legendától. Nézzük meg, világszerte hogyan reagáltak korábbi csapat- és honfitársai a visszavonulására. 

Juan Mata amellett, hogy sok sikert kívánt Rooneynak az új karrierjéhez, egy képet is megosztott, amelyhez egy vicces történetet kreált.

„ – Wayne, te egy igazi LEGENDA vagy, mindig hálásnak és szerencsésnek érzem majd magam, hogy veled játszhattam együtt.

– Oké, Juan.

– Nem, komolyan mondom. Mindent köszönök, Wazza, büszke vagyok arra, hogy egy csapatban lehettem veled.

– Rendben, akkor most elrúgom ezt a szabadrúgást.

–Mmm...oké” – olvasható Juan Mata hivatalos Twitter-oldalán.

 


 

A 26-szoros magyar válogatott középpályás, Stieber Zoltán a Facebookon méltatta egykori csapattársát, akivel a D.C. United színeiben futballozhatott együtt. 

„Micsoda játékos! Nagyszerű ember és nagyszerű csapattárs. Gratulálok a lenyűgöző karrieredhez, Rooney, és a legjobbakat kívánom a folytatásban mint menedzser! Öröm volt veled játszani a D.C. Unitedban.”

Természetesen Gary Lineker sem maradhatott ki a sorból. 

„Minden idők egyik legjobbja befejezte. Nem könnyű ez a pillanat, de Rooney csodálatos karriert élvezhetett a futballpályán. Remélem, hogy a Derby County élén is hasonló sikerekben lesz része!” – írta Gary Lineker Twitteren.

 


 

 

 

A Manchester United legutóbb a 2012–2013-as idényben volt versenyben a Premier League-trófeáért – egészen eddig a kiírásig – akkor meg is nyerte azt. Az angol akkor Robin van Persie-vel alkotott félelmetes duót, ő Twitteren mondott köszönetet Rooneynak az élményekért.

„Gratulálok a lenyűgöző karrieredhez, barátom! Köszönöm a nagyszerű pillanatokat a pályán és azon kívül is. Örökre emlékezni fogok arra a gólpasszra. A legjobbakat kívánom neked, biztos vagyok benne, hogy nagyszerű menedzser leszel” – utalt RVP az Aston Villa elleni parádés gólra.

 


 

Rio Ferdinand szombaton még egy videóban mondta el, mennyire különleges képességekkel volt megáldva Rooney, majd vasárnap reggel a híres, 2010-es Nike-reklámból tett közzé egy képet, amihez csak ennyit írt: „Jó reggelt, Wazza! Élvezd a reggelit…!”