Videó: visszavonult az angol labdarúgás egyik emblematikus bírója

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.05.24. 16:28
null
Mike Deant búcsúztatták a Chelsea-játékosok az utolsó meccse után (Fotó: Getty Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) három korszakos játékvezetője is felhagy a bíráskodással: Mike Dean, Jonathan Moss és Martin Atkinson is visszavonult.

Mike Dean az angol labdarúgás egyik emblematikus bírója, sajátos játékvezetési stílusa sokszor szolgáltatott beszédtémát az évek során. Ezekből szemezgettünk.

A LABDARÚGÁS ÜDE SZÍNFOLTJA VOLT

A 2000 őszén debütált, most 53 évesen visszavonuló Dean a Transfermarkt adatai szerint 849 mérkőzést vezetett, 560 Premier League-találkozón 2060 sárga lapot osztott ki, 112 alkalommal villant a piros lap és 183-szor mutatott a tizenegyespontra.

„Annyira szeretem ezt a játékot, de eljött az ideje a végső hármas sípszónak” – írta most létrehozott Instagram-oldalának első (és eddig egyetlen) posztjában.


„Az idő csak halad, a játékvezetők pedig öregszenek. Már nem vagyok olyan fitt, mint annak idején, szóval változásnak kell jönnie” – idézte Dean szavait a Daily Mail a Sky Sportsra hivatkozva.

„Én magam hoztam meg ezt a döntést, a saját feltételeim szerint, úgy, ahogyan azt én akartam. Hiányozni fog a következő idény kezdetén, hogy nem vonulhatok ki a pályára, de szép huszonkét év van mögöttem. Itt az ideje előre tekinteni. Meglátjuk, mit hoz a jövő” – tette hozzá. Megjegyezte, hogy a pletykákkal és találgatásokkal ellentétben még nem kínálták fel neki, hogy a VAR-szobából folytassa a bíráskodást.

Mike Dean megkezdte a nyugdíjas éveit (Fotó: instagram.com/mikedeanref)
Mike Dean megkezdte a nyugdíjas éveit (Fotó: instagram.com/mikedeanref)

„Lehetnék ott, ha akarnék, de még nem tudom, mi lesz. Meg kell vizsgálnom a lehetőségeimet.” Elárulta, hogy a játékvezetők élete rendkívül mozgalmas, alig van idejük a magánéletükre, hiszen rengeteget utaznak, és hiányozni fognak neki a srácokkal való viccelődések.

Jonathan Moss (Fotó: Getty Images)
Jonathan Moss (Fotó: Getty Images)

Mike Dean mellett Jonathan Moss és Martin Atkinson is visszavonul. Előbbi 2011-ben debütált, 274 angol élvonalbeli bajnokin 907 sárga lapot és 38 piros lapot osztott ki, valamint 81 büntetőt fújt be. Utóbbi 2004-ben mutatkozott be, 462 PL-meccsen vezetett, ezeken 1508 sárga lap, 68 kiállítás és 105 tizenegyes fűződik a nevéhez. Mind a ketten 51 évesen fejezték be.

Martin Atkinson (Fotó: Getty Images)
Martin Atkinson (Fotó: Getty Images)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik