Videó: nem volt értelme folytatni – hat perc után lefújták a Chelsea–Liverpool női bajnokit

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.01.23. 10:57
null
A Chelsea játékosai vizsgálják a pálya talaját (Fotó: Getty Images)
A Chelsea és a Liverpool nemcsak a férfiaknál, hanem a nőknél is összecsapott a hétvégén. Előbbieknél gól nélküli döntetlen született, és utóbbiaknál is, igaz, annak a mérkőzésnek a játékvezető hat perc után véget vetett a pálya talaja miatt – hívta fel a figyelmet a The Guardian.

A Liverpool menedzsere, Matthew Beard a londoni mérkőzés után úgy fogalmazott, hogy nem érti, miért kellett egyáltalán elkezdeni a meccset, mert a bemelegítésnél is látszódott, hogy a pálya alkalmatlan a játékra. Hozzátette, hogy aki a tények ellenére engedélyezte ezt, az veszélybe sodorta a játékosokat, ugyanis ilyen talajon könnyen megsérülhettek volna.

Fűtött pályákat követelnek a női labdarúgók Angliában

Az angol női labdarúgó Szuperligában három mérkőzést is elhalasztottak vasárnap a lefagyott pályák miatt, ezért a játékosok – a férfi klubokéhoz hasonló – fűtött pályákat követelnek. Az élvonalban a Chelsea és a Liverpool közötti találkozót a játékvezető hat perc után lefújta a futballisták biztonsága érdekében, így a meccs halasztásra került. Szintén a fagyott pálya miatt halasztották el a Brighton–Arsenal és a Tottenham–Leicester mérkőzést.

A játékosok és az edzők is úgy gondolják, hogy a liga nem veszi elég komolyan a női mérkőzéseket, mivel a sátrak felhelyezése és a pálya külső felmelegítése nem jelent megoldást, hogy megfelelő állapotba hozzák a játékteret. Twitteren több női futballista a talaj alatti fűtőrendszert szorgalmazza, hogy az időjárás ne akadályozza meccseik lebonyolítását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik