Videó: láttak már ilyet? Mindkét becsúszó játékost kiállította a bíró

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.04.19. 12:07
Nem mindennapi bírói döntésnek lehettek szemtanúi azok, akik kilátogattak a Gillingham–Fleetwood Town angol harmadosztályú bajnokira hétfő délután (0–0). A mérkőzés 75. percében Charlie Kelman (Gillingham) és Paddy Lane (Fleetwood Town) csúszott oda egy labdára, amely után a játékvezető úgy döntött, mindkettőjüket leküldi a pályáról. A játék egyébként Gillingham-szabadrúgással folytatódott, mert James Linington játékvezető úgy ítélte meg, előbb Lane rúgott oda.

A hazaiak menedzsere, Neil Harris a mérkőzés után úgy fogalmazott, ő még soha ilyet nem látott.

„Mindig óvatosan kell megfogalmaznom a gondolataimat, mert véleményem szerint James Linington egy remek játékvezető, és nem akarok túl kemény lenni vele szemben, mert jól vezette a meccset” – idézte a szakembert a Givemesport. Mindkét csapat egyébként a bennmaradásért küzd, a Gillingham jelenleg épphogy csak bennmaradó, de a Fleetwood Town mögötte egy mérkőzéssel kevesebbet játszva csak egy ponttal van lemaradva.

Harris megjegyezte, hogy látta a visszajátszásokat, és szerinte játékosa megmozdulása nem ért piros lapot, ő nem veszélyeztette a másik testi épségét. Hozzátette viszont, hogy reméli, az ellenfél játékosa jól van, de mivel páros lábbal érkezett, jogosnak tartja neki a piros lapot.

„Ha egy-egy sárga lapot osztott volna ki, akkor mindenki kezet fog és folytatódik a játék. A bíró olyan döntést hozott, amilyet még gyerekként, játékosként és menedzserként sem láttam soha. Két piros lapot adni egy ilyen helyzetben eléggé bizarr.” Hangsúlyozta, fellebbezni fognak, mert úgy érzik, játékosuk megmozdulása nem ért piros lapot (a videón kékben – a szerk.), és a felvételek is ezt bizonyítják. Charlie Kelman jelenállás szerint az utolsó két fordulóban nem játszhat.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik