Videó: Cech 38 évesen visszatért, de meg sem közelítette régi önmagát

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2020.12.15. 08:20
null
Cech visszatért - formán kívül (Fotó: Getty)
38 évesen visszatért a Chelsea kapujába Petr Cech – igaz csak az U23-as csapatban: a Tottenham fiataljai elleni meccsen kapott lehetőséget a londoniak kapuslegendája, de többször is hibázott a mérkőzés során.

Mint arról korábban beszámoltunk, Petr Cech, a Chelsea visszavonult kapuslegendája elővigyázatosságból helyet kapott Frank Lampard Premier League-keretében, és habár hivatalosan tanácsadóként van a londoni csapatnál, az elmúlt hónapokban újrakezdte az edzéseket.

„Petr Cech kapusvésztartalékként került a keretbe. Mindez elővigyázatosságból történt a koronavírus-válság miatt kialakult, eddig példa nélküli szituációra válaszul” – fogalmazott akkori közleményében a klub.

A 38 éves kapus hétfő este tétmeccsen tért vissza a Chelsea kapujába: az U23-as csapatban, a Tottenham fiataljai ellen. A Chelsea végül 3–2-re megnyerte a mérkőzést, de Cech-nek több megingása is volt, a két kapott gól egyikénél sem helyezkedett jól, valamint rögtön a mérkőzés első pillanataiban kellemetlen helyzetbe hozta védelmét.

Érdekesség, hogy a Tottenham második gólját szerző Dane Scarlett mindössze 16 éves, és még meg sem született akkor, amikor Petr Cech aláírt 2004-ben a Chelsea-hez. A mérkőzésen egyébként pályára lépett Danny Drinkwater is, aki 2017-ben 35 millió fontért igazolt a Chelsea-hez, és heti fizetése sajtóhírek szerint 100 ezer font körül van.

A 30 éves középpályás 2018. márciusa óta nem lépett pályára az első csapatban, most viszont lehetőséget kapott a tartalékoknál. A meccs 74. percében a Tottenham egyik fiatalja rácsúszott Drinkwaterre, aki elvesztette a fejét, utánarúgott, majd kiállították.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik