Videó: Beckham inspirálta a világ egyik legjobb szabadrúgáslövőjét

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.01.21. 12:30
null
Az Aston Villa és David de Gea is mesélhetne bőven James Ward-Prowse szabadrúgásairól (Fotó: AFP)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Southampton középpályása, James Ward-Prowse napjaink egyik legjobb szabadrúgáslövője. A 27 éves angol válogatott játékos elárulta, reméli, hogy megdöntheti majd példaképe, David Beckham rekordját – írja a Marca.

„Beckham volt számomra az igazi – idézi James Ward-Prowse The Guardiannak adott nyilatkozatát a Marca. – Nemcsak a szabadrúgásai miatt, hanem egész valójában. Minden frizuráját lemásoltam, a cipőit akartam, a mezszámában akartam játszani. Ő volt az a srác, akire felnéztem és azt gondoltam: »Hűha«. Ő inspirált arra, hogy odaálljak a szabadrúgásokhoz.”

David Beckham a pályafutása alatt 18 szabadrúgásgólt lőtt a Premier League-ben, Ward-Prowse 12-nél jár, így hamarosan utolérheti a példaképét – hangsúlyozza a Marca.

BECKHAM 10 LEGSZEBB SZABADRÚGÁSGÓLJA A PREMIER LEAGUE-BŐL

„Már számolni sem tudom, hányan mondták, hogy hasonló technikával lövünk, de úgy érzem, vannak azért különbségek – mondta a Soton játékosa. – Ő nem görnyed meg annyira, amikor megrúgja a labdát. Amikor én lövök, akkor hajlamos vagyok szökkenni egyet, hogy kierőltessem a labda fel-le mozgását. Kifejlesztettem a saját technikámat.”

WARD-PROWSE SZABADRÚGÁSGÓLJAI A SOUTHAMPTONBÓL

Ward-Prowse gyakorlása még 2016-ban egy Soton-edzésen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik