Videó: amikor a Sunderland hét perc alatt három öngólt hozott össze

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.02.22. 12:21
null
A Charlton úgy nyert 3–1-re, hogy egyik játékosa sem szerzett gólt (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, hihetetlenül balszerencsés napja volt Meikayla Moore-nak, a Liverpool védőjének, aki az új-zélandi női labdarúgó-válogatott tagjaként egy félidő alatt három öngólt hozott össze az Egyesült Államokkal szemben 5–0-ra elveszített vasárnapi felkészülési mérkőzésen. Ugyan nem egy játékos, de hasonló „bravúrt” mutatott be az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2002–2003-as kiírásában a Sunderland is – hívta fel a figyelmet a Givemesport.

Nem alakult jól a „fekete macskák” 2002–2003-as idénye, hiszen a csapat az utolsó lett a Premier League-ben, ráadásul úgy esett ki, hogy csupán 19 pontot szerzett. Összehasonlításképpen, a 17., már bennmaradó Bolton Wanderers 44-et. Egy január 11-i, Blackburn Rovers elleni, 0–0-ra végződő bajnoki volt az utolsó olyan mérkőzés, amelyen pontot tudott szerezni a Sunderland – ezt utána 15 vereség követte.

De nemcsak a kiábrándító szereplés miatt fogja elátkozni ezt az idényt a klub, hanem a Charlton Athletic elleni összecsapás miatt is. Ezen a februári találkozón ugyanis négyszer is eredményes volt a gárda, mégis 3–1-es vereséget szenvedett – „természetesen” odahaza, a saját szurkolói előtt. Ha mindez nem lenne elég, a Sunderland 0–0-s állásnál 7, azaz hét perc leforgása alatt szerzett három öngólt az első félidőben. És milyen öngólok voltak ezek…

Stephen Wright volt az első öngólt vétő játékos a 24. percben. A 28. percben a hazai kapusról Michael Proctorra, onnan a saját kapujába pattant a labda, majd három perccel később ismét ő tartózkodott rosszkor, rossz helyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik