Noha Phil Jones nevéről a sérülései és különleges arckifejezései juthatnak elsőre az eszünkbe, nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy mekkora tehetségnek indult. Sam Allardyce (akinek még a Blackburnben volt a játékosa 2010-ben 11 hónapig) például úgy vélekedett róla, mint a két legjobb fiatal játékos egyike, akivel valaha együtt dolgozott.

„Minden bizonnyal egyike annak a két legkiemelkedőbb fiatal játékosnak, akivel valaha együtt dolgoztam, s mivel vezetőedzőként több mint ezer meccs van a hátam mögött, ez jól mutatja, hogy milyen jónak is tartom őt” – olvashatók Allardyce szavai a utddistrict.co.ukon.


Sokan már nem emlékeznek rá, pedig Sir Alex Ferguson utolsó idényében kulcsszerepet játszott a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésén (1–1) azzal, hogy a középpályán levette a pályáról az akkor csúcsformában lévő Mesut Özilt.

Jonesra a hosszú sérülései miatt nem nagyon számíthatott a Manchester United aktuális menedzsere az elmúlt években (Ferguson 2013-as, nyolc és fél évvel ezelőtti visszavonulása óta csupán 169 mérkőzésen lépett pályára), ha pedig egészséges volt, a játékhiány miatt sok hibát követett el. Ettől függetlenül a harcossága, az akarása és a klub iránti szeretete miatt nagyon szeretik az Old Traffordon. Az MU Wolves elleni hazai veresége után (amelyen a „vörös ördögök” oldaláról ő volt a legjobb) például könnyezve hagyta el a pályát vastaps kíséretében. 712 nap után játszott újra!