Videó: a 30. születésnapján visszatért a pályára Christian Eriksen

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.02.15. 12:37
Mint ismert, Christian Eriksen az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Brentfordhoz szerződött. A dán középpályás a 30. születésnapján, hétfőn visszatért a pályára egy felkészülési mérkőzésen – írta meg a klub.

A dán válogatott karmestere június 12-én, a Finnország elleni Európa-bajnoki mérkőzésen esett össze, a pályán újra is kellett éleszteni, ám sikerült megmenteni az életét. Bő fél év elteltével 2021 decemberében jelentette be, az orvosi vizsgálatok alapján nincs oka a visszavonulásra, és ha már nem kell, hát nem is fogja befejezni a karrierjét – szeretne ott lenni a dánokkal a 2022-es katari világbajnokságon is.

Christian Eriksen ennek érdekében a Premier League egyik újoncához, a Brentfordhoz szerződött, amelyben egy felkészülési mérkőzésen hétfőn, a 30. születésnapján bemutatkozott a Southend United ellen (3–2). A beszámoló szerint 60 percet töltött a pályán (az első percben majdnem gólt rúgott, de az ellenfél kapusa kétszer is megakadályozta ebben) és egy labdaszerzése után kiosztott egy gólpasszt (a videó azzal indul). A dán középpályásnak ez volt az első mérkőzése az Európa-bajnokságon történtek óta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik