Vb 2022: Guardiola kijelentette, szerinte Messi minden idők legjobbja

Vágólapra másolva!
2022.12.21. 23:01
null
Guardiola négy éven át volt Messi mestere (Fotó:AFP)
A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola a világbajnokság utáni első sajtótájékoztatóján mondta el, szerinte Lionel Messi minden idők legjobb labdarúgója és ez a vb-győzelem volt a „hab a tortán”.  Szintén megemlítette, mennyire tetszett neki Julián Álvarez hozzáállása a vb-n és, hogy a Manchester Cityben a végső cél a Bajnokok Ligája-győzelem.

„Mindenkinek meglehet a maga véleménye, de azt senki sem tagadhatja, hogy Messi ott van a legjobbak között – válaszolta Guardiola egy újságíró kérdésére. – Számomra egyértelműen ő a legjobb, de megértem, hogy nagy a verseny, hisz vannak akik látták Pelét, Di Stefanót vagy Maradonát játszani és ők az érzelmeik miatt azt mondják, a régi nagyok a legjobbak.”

„Amit elért a futball világában, az vitathatatlan, szóval az én véleményemet nem befolyásolta volna, ha nem nyer a világbajnokságon, viszont neki biztosan ez volt a végső cél a varázslatos karrierjében. Szerintem ez volt a hab a tortán pályafutásában.


A spanyol edző természetesen a csapatában játszó, szintén újdonsült világbajnokról, Julián Álvarezről is beszélt a sajtótájékoztatón:

„Hihetetlenül örülünk és gratulálunk neki, mert nagyon megérdemelte a vb-címet. El vagyunk ragadtatva a hozzáállásától és hogy mennyi tapasztalatot tudott gyűjteni. Jó kimondani, hogy van egy világbajnok a csapatunkban.”

Guardiola el van ragadtatva Álvarez hozzáállásától(Fotó:AFP)
Guardiola el van ragadtatva Álvarez hozzáállásától(Fotó:AFP)

Zárásként a menedzsert arról kérdezték, milyen fontos számára, hogy ismételten megnyerje a Bajnokok Ligáját az elkövetkezendő idényekben.

„Nem ez az egyetlen trófea, amire koncentrálunk, de be kell valljam, hogy ez az, amit igazán szeretnék és a Manchesterben eltöltött éveim nem lennének teljesek, ha ez nem sikerülne. Nem ez volt az oka a szerződéshosszabbításomnak, viszont mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy elérjük amire vágyunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik