Van Gaal „depaykodik”, Wenger máris fizeti a Cechet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.29. 23:22
null
Van Gaal jól ismeri honfitársát, Depay nagy hasznára lehet az MU-nak (Fotó: Action Images)
Végre itt a nyár, és transzfer az idő – menetrendszerűen elindítjuk átigazolási ámokfutásunkat, hogy nyitókapával csapást vágjunk a nemzetközi labdarúgás őrült költekezésének dzsungelében, sorolóval utat nyissunk az érdeklődések és bejelentkezések vad össztáncában, táblázatba fojtsuk a jöttek-mentek és jöttmentek szülte őskáoszt. Hétfőnként szokásunknak megfelelően az angol klubfutball történéseiből csemegézünk.

Nem nagy megállapítás, hogy idén is kontinentális riválisaira borítja az átigazolási piacot a Premier League, amely anyagilag igen stabil lábakon állva az elmúlt idényben a nagy embervásáron 1.2 milliárd eurót költött (687 milliós bevétel mellett), miközben a keretekben egy-egy labdarúgó játékjoga a transfermarkt.de szerint átlagban 6.8 millió eurót ér.

Egy-egy PL-csapat jó harmincmilliót költ átlagosan idényenként erősítésre, ennek fényében tessék megnézni például a magyar kupacsapatok nagy nyári vételeit. De van is miből költeni: a stadionok a nézőktől roskadoznak, a kiszolgálás a parkolótól a gyepig világszínvonalú, jól viszik a klubcímeres ketyeréket, immáron világszerte, a szponzorok őrült összegeket áldoznak (amit a Manchester United éves szinten besöpör, pár kisebb ország elfogadná GDP-nek), a TV-s pénzekről pedig sokat elmond, hogy adott esetben jobban jár egy PL-ből kiesett gárda, mint az aktuális Bajnokok Ligája-nyertes...

Igaz, néhány angol klub más, fejlettebb futball- és általános kultúrájú országokban nem kapna élvonalbeli licencet jelentős adósságállománya miatt, de hát a helyzet Nyugaton is fokozódik: az élcsapatokon hatalmas a nyomás, hogy az élen végezzenek végre Európában is, a középmezőny tagjai a középmezőny El-ejére vágynak, a kicsik meg kőkemény harcot vívnak, hogy ki ne túrják őket a mézes bödönből.

El sem kezdődött igazán a szokásos nyári átigazolási hercehurca, a feljutók közül az AFC BOURNEMOUTH máris kölcsönkapta a Chelsea-től a tavalyi világbajnokságon is bizonyító Christian Atsut, a Blackburn helyett az újoncot választotta egy másik szélső, Joshua King, szert tett a klub két megbízható cserekapusra Artur Boruc és Adam Federici személyében, miközben az eddigi legnagyobb fogás a 22 éves angol hátvéd, a sokoldalú Tyrone Mings. Érte őrült összeget fizettek (klubrekordot jelentő 11.3 millió eurót, sokkal többet, mint amennyit ér a szakemberek szerint, ráadásul a középpályás Ryan Fraser kölcsönbe, a támadó Brett Pitman pedig végleg az Ipswich Townhoz került az üzlet farvizén), de még rengeteget el kell költenie az AFC-nek, amelynek főleg védelme szorul erősítésre.

Sylvain Distin klubot vált? (Fotó: Action Images)
Sylvain Distin klubot vált? (Fotó: Action Images)

Nem járnának rosszul az erőst csábított Dimitar Berbatovval sem, kiszemelt még a veterán bekk, Sylvain Distin (sőt, ő szinte biztosan aláír a héten), angol válogatott kollégája, Steven Caulker, az elefántcsontparti szélső, Max Gradel, no és két gólvágó: Dwight Gayle és Rickie Lambert.

Nem sok esélyt látunk arra, hogy lesz a közeljövőben második PL-idénye is a Bournemouthnak, és a WATFORDNAK is nagyon kell csipkednie magát (sőt, másokat is), ha bent akar maradni. Visszatért ugyan két kölcsönadott rutinos védő is (az algériai Esszaid Belkalem és a spanyol Juanfran), nem rossz fogás a Brémából elhappolt középhátvéd, Sebastian Prödl, és a Bukarestből odaköltöző litván kapus, Giedrius Arlauskis sem, de egyelőre a kölcsönből visszatérteket (közöttük Tőzsér Dánielt) sem sikerült pótolni.

A Szlavisa Jokanovicsot váltó Quique Sánchez Flores első igazán nagy fogása a Genoa szélsője, Diego Perotti lesz, akiért pár éve még az Inter és Valencia ment ölte, de most a „darazsaknál" lesz klubrekorder 9.9 milliós vételárával. A Spanyolországban már fényesen bizonyító Flores az Interből venné a Davide Santon, Zdravko Kuzmanovics kettőst (az olaszok rábólintottak a 12 milliós ajánlatra, de a két játékos nemet mondott, egyelőre), a középpálya új motorja pedig Étienne Capoue lehet, balján pedig az exrómai Jose Holevasz loholhat fel s alá.

Jelentős élvonalbeli rutinnal bír a NORWICH CITY, ahol a kölcsönből megtértek között minden szempontból kimagaslik a holland gólhalász, Ricky van Wolfswinkel, a középpálya pedig minden szempontból megerősödött a WBA-től elszirénkedett Youssuf Mulumbu, Graham Dorrans kettőssel. Ne feledkezzünk el a törökországi vendégjátékát letudó északír csatárról, Kyle Laffertyről sem, de a „kanárik" közel állnak a blackburnös ék, Rudy Gestede és a Hull szélsője, Robbie Brady megvételéhez, Kijevből pedig Dieumerci Mbokani érkezhet. Nagy erősítés, hogy Snoop Dogg immár hivatalosan is a Norwich eltántoríthatatlan rajongója, aki minden bizonnyal feldobja majd az öltözőt, bajnoki előtt tűzbe hozza, vagy inkább füstbe burkolja majd a játékosokat.

És hozzájárulhat a pontpénzekhez is, lévén a szerződést hosszabbító menedzser, ​Alex Neil bejelentette az ünnepélyes aktus után, hogy „minden mérkőzés nyerhető a PL-ben", ráadásul a Norwich számára. Legalább tudjuk már, hogy Angliában is isznak áldomást a fontos megállapodások megkötése után, és nem is biztos, hogy csak egyet.

Igyekeznie kell a három újoncnak, mert ha egyből kiesnek, ők már nem kapnak fényes kompenzációt: a PL-től frissiben távozó Hull City, Queens Park, Burnley trió például a következő négy évben holmi 90.4 millió eurót kasszírozhat a nagy közösből.

Petr Cech elköszönt a Chelsea-től, de nem ment messze (Fotó: Action Images)
Petr Cech elköszönt a Chelsea-től, de nem ment messze (Fotó: Action Images)

Nézzük meg az új fiúk után az osztályfőnököt is, azaz a bajnok CHELSEA-T!

Míg a vetélytársak a Liverpool kivételével egyelőre csak óvatosan veszegettek júniusban (a Manchester City fő fogása eddig a 18 éves török csatár, Enes Ünal, az United megvette ugyan már Memphis Depayt a PSV-től, de sok még Louis van Gaal tennivalója a keretben, ráadásul David de Geát is pótolnia kell, Arsene Wenger az alapoknál kezdte, de erről bővebben hamarosan), José Mourinho azért már javában építkezik.

Egyrészről lefelé épített: Thorgan Hazardtól, Didier Drogbától és Gaël Kakutától máris elbúcsúzott, a kölcsönből visszatértek közül talán csak a jobbhátvéd Wallace bízhat abban, hogy az ősszel is a keret tagja lesz, Lucas Piazón, Oriol Romeu, Marco van Ginkel, Ulises Dávila, Marko Marin, Mohamed Szalah és Victor Moses eladásával viszont jó alapot teremthetnek a kékek a további erősítésekhez.

Ugyanis az eddigi két biztos érkezőt nehezen lehetne a BL következő idényéhez vett nehézfegyvereknek nevezni: a 19 éves brazil karmesterbe oltott szélső, Nathan 4.5 millióba került, de sem a hazai bajnokságban, sem az U20-as válogatottban nem váltotta meg a világot, a 17 éves román hátvéd, Cristian Manea pedig a román futball legújabb ígérete, a felnőtt válogatottban is debütált már, de a Chelsea kezdője igen messze áll tőle, a Vitesse vagy az RCD Mallorca együtteséhez kerül majd kölcsönbe az angol sajtó szerint.

Nathant követheti hamarosan hazájából a Fluminense Kenedyje, azaz meglehet az Új Neymar után az Új Hulk is (a 19 éves csatárt az MU, az Inter és a Barcelona is monitorozza, ő a Vitesse vagy a Royal Mouscron-Peruwelz berkeiben szokhatja az európai légkört, noha kilencmilliós vételáron osztozik majd klubja és ügynöke), távozik viszont 11 év után a cseh kapus, Petr Cech, akiért az Arsenal 14 millió eurót ad – a kapus utóda a Chelsea-kispadon szinte biztosan a megbízható Asmir Begovic (Stoke City) lesz.

Szalahért a Tottenham, a Fiorentina és az Inter fut versenyt, a „lilák" sportigazgatójuk, Vincenzo Guerini szerint egyenesen őrült összeget kínáltak érte, Oscart pedig a Juventus vinné, ezt nem is titkolja az olaszok mestere, Massimiliano Allegri – Torinóból a helyi sajtó egyes részei szerint Paul Pogba költözhet Londonba, a brazil ügyétől egyáltalán nem függetlenül. Mi tagadás, csodás híradás ez. Kiszemelt még ügynöke szerint Arda Turan is, az új csodabalbekket, Abdul Baba Rahmant ide is eladnák főnökei, a Lille fiatal mali középpályása, Adama Traoré pedig az U20-as világbajnokságon hívta fel magára Mou figyelmét. Aranylabdával.

A figyelmet a legújabb német csodagyerek, Sam Schreck (St. Pauli) sem kerülte el, a portugál a védelmet a 21 éves Samuel Umtitivel (Lyon) is megerősítheti akár. A tavasz végén erősen érdeklődött a Chelsea az idény egyik nagy felfedezettje, Charlie Austin iránt, de sokkal valószínűbb, hogy a Monaco kolumbiai gólsólyma, Radamel Falcao kerül kölcsönbe a londoniakhoz.

Igaz, a támadó éves bére nem kevés feszültséget okozna az öltözőben, mert (eddigi) évi 18 millió eurója jóval több, mint a házi rekorder Eden Hazardé (13.5), és bizony a manchesteri kalandból kiindulva egyáltalán nem biztos, hogy megéri alkalmazni mostanság Falcaót. Ennyiért. Vagy legalábbis nem kevés kockázatot vállal, aki teljesíti Falcao és éhes ügynökserege étvágyát, szerintünk az lesz inkább a vége, hogy a támadó enged igényeiből, hogy feledtesse a csalódást okozó hónapokat. Segítheti az ügyet, hogy Mou és Falcao is a Jorge Mendes-istállót erősíti. A médiában csatárposztra a B-terv az interes Mauro Icardi, a C az Anderlecht Alekszandar Mitrovicsa, de ezek valósággá válására kevés esélyt látunk; inkább öltözik kékbe a liverpooli Raheem Sterling, akinek ügyében állítólag Roman Abramovics klubtulajdonos rábólintott egy 68 (mások szerint 56.5) millió eurós átigazolási összegre.

Remek hír a Chelsea szerelmeseinek, hogy a veterán középső védő, John Terry a vártnál hamarabb elkezdte a futóedzéseket. A 34 éves legenda szerződése még egy évre szól, azaz minden bizonnyal utolsó idényére készül odahaza a futballista – mi tagadás, furcsa belegondolni, hogy Frank Lampard, Steven Gerrard és Rio Ferdinand után őt is elveszíti lassan a Premier League.

„A játékot maga alá temeti a pénz" – fakadt ki a magas jegyárak miatt korábban Gary Lineker. Azért van, amit nem lehet pénzen megvásárolni...

AZ ANGOL PREMIER LEAGUE ÁTIGAZOLÁSAI, 2014 NYARA
ARSENAL

Érkezett: Mijaicsi Rjo (Twente, kölcsönből vissza), Lukas Podolski (Inter, kv.), Joel Campbell (Villarreal, kv.), Yaya Sanogo (Crystal Palace, kv.), Carl Jenkinson (West Ham, kv.), Damián Martínez (Rotherham United, kv.), Chuba Akpom (Nottingham Forest, kv.), Jack Jebb (Stevenage, kv.), Carl Jenkinson (West Ham, kv.), Petr Cech (Chelsea, 14.000.000 euró)

Távozott: Mijaicsi Rjo (St. Pauli, ingyen), Abou Diaby (szerződése lejárt), Semi Ajayi (Cardiff City, i.), Jack Jebb (szl.), Austin Lipman (szl.), Brandon Ormonde-Ottewill (szl.), Josh Vickers (szl.)

ASTON VILLA
Érkezett: Scott Sinclair (Manchester City, 3.500.000), Micah Richards (Manchester City, i.), Nicklas Helenius (Aalborg BK, kv.), Yacouba Sylla (Kayseri Erciyesspor, kv.), Alekszandar Tonev (Celtic Glasgow, kv.), Antonio Luna (Spezia, kv.), Joe Bennett (Brighton and Hove Albion, kv.), Graham Burke (Notts County, kv.), Lewis Kinsella (Luton Town, kv.), Darren Bent (Derby County, kv.), Enda Stevens (Doncaster, kv.)
Távozott: Darren Bent (Derby County, i.), Enda Stevens (Portsmouth, i.), Graham Burke (szl.), Thomas Strain (szl.), Chris Herd (szl.), Ron Vlaar (szl.), Andreas Weimann (Derby County, 3.800.000), Yacouba Sylla (Stade Rennes, 1.500.000), Matthew Lowton (Burnley, 1.400.000), Tom Cleverley (Everton, kv.)
AFC BOURNEMOUTH
Érkezett: Ryan Fraser (Ipswich Town, kv.), Artur Boruc (Southampton, i.), Adam Federici (Reading, i.), Joshua King (Blackburn Rovers, i.), Christian Atsu (Chelsea, k.), Tyrone Mings (Ipswich Town, 11.300.000), Josh O’Hanlon (York City, kv.), Joe Partington (Eastleigh, kv.), Stéphane Zubar (York City, kv.), Harry Cornick (Havant and Waterlooville, kv.), Josh Carmichael (Havant and Waterlooville, kv.), Aristede Bassele (Welling, kv.), Miles Addison (Blackpool, kv.), Mohamed Coulibaly (Port Vale, kv.)
Távozott: Christian Atsu (Chelsea, kv.), Joe Partington (Eastleigh, i.), Mohamed Coulibaly (szl.), Ian Harte (szl.), Josh McQuoid (szl.), Benjamin Büchel (szl.), Darryl Flahavan (szl.), Miles Addison (szl.), Ryan Fraser (Ipswich Town, kölcsönbe), Brett Pitman (Ipswich Town), Kenwyne Jones (Cardiff City, kv.)
CHELSEA
Érkezett: Christian Atsu (Bournemouth, kv.), Nathan (Atlético Paranaense, 4.500.000), Cristian Manea (FC Viitorul, 3.000.000), Bertrand Traoré (Vitesse, kv.), Wallace (Vitesse, kv.), Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach, kv.), Mario Pasalic (Elche, kv.), Lucas Piazón (Eintracht Frankfurt, kv.), Gaël Kakuta (Rayo Vallecano, kv.), Oriol Romeu (VfB Stuttgart, kv.), Josh McEachran (Vitesse, kv.), Marco van Ginkel (AC Milan, kv.), Ulises Dávila (Vitória Setúbal, kv.), Marko Marin (Anderlecht, kv.), Mohamed Szalah (Fiorentina, kv.), Matej Delac (FK Sarajevo, kv.), Tomás Kalas (Middlesbrough, kv.), Victor Moses (Stoke City, kv.)
Távozott: Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach, 8.000.000), Didier Drogba (szl.), Christian Atsu (Bournemouth, k.), Gaël Kakuta (Sevilla, 6.000.000), Lewis Baker (Vitesse, k.), Petr Cech (Chelsea, 14.000.000)
CRYSTAL PALACE
Érkezett: Will Hoare (Crystal Palace U18), Michael Phillips (Crystal Palace U18), Barry Bannan (Bolton Wanderers, kv.), Andreas Breimyr (Bryne FK, kv.), Ezekiel Fryers (Ipswich Town, kv.), Sullay Kaikai (Cambridge United, kv.), Patrick McCarthy (Bolton Wanderers, kv.), Peter Ramage (Barnsley, kv.), Adlen Guédiura (Watford, kv.), Lewis Price (Crawley Town, kv.), Kwesi Appiah (Reading, kv.), Jack Hunt (Rotherham United, kv.), Jonathan Williams (Ispwich Town, kv.), Ryan Inniss (Port Vale, kv.)
Távozott: Owen Garvan (szl.), Shola Ameobi (szl.), Jerome Thomas (szl.), Peter Ramage (szl.), Lewis Price (szl.), Stephen Dobbie (szl.), Michael Chambers (szl.), Kyle De Silva (szl.), Yaya Sanogo (Arsenal, kv.), Mandela Egbo (Borussi Mönchengladbach II, 400.000)
EVERTON
Érkezett: Tom Cleverley (Manchester United, i.), Gerard Deulofeu (Barcelona, 6.000.000), Francisco Júnior Santos (Port Vale, kv.), Conor Grant (Motherwell, kv.), Christopher Long (Brentford, kv.), Conor McAleny (Cardiff City, kv.), George Green (Tranmere Rovers, kv.), John Lundstram (Scunthorpe United, kv.), Gethin Jones (Plymouth Argyle, kv.)
Távozott: Sylvain Distin (szl.), John Lundstram (szl.), Antolín Alcaraz (szl.), Ben McLaughlin (szl.), George Green (Oldham Athletic, i.), Curtis Langton (szl.), Aaron Lennon (Tottenham, kv.), Christian Atsu (Chelsea, kv.)
LEICESTER CITY
Érkezett: Layton Ndukwu (Leicester City U18), Christian Fuchs (Schalke, i.), Robert Huth (Stoke City, 4.200.000), Okazaki Sindzsi (Mainz, 10.000.000), Michael Cain (Walsall, kv.), Liam Moore (Brentford, kv.), Gary Taylor-Fletcher (Millwall, kv.), Chris Wood (Ipswich Town, kv.), James Pearson (Peterborough United, kv.), Tom Hopper (Scunthorpe United, kv.)
Távozott: Anthony Knockaert (Standard Liége, i.), Zoumana Bakayogo (szl.), Adam Dawson (szl.), Paul Gallagher (Preston North End, i.), Conrad Logan (szl.), Louis Rowley (szl.), Gary Taylor-Fletcher (szl.), Matthew Upson (szl.), Esteban Cambiasso (szl.), Robert Huth (Stoke City, kv.), James Pearson (szl.), Tom Hopper (szl.), Adam Smith (Northampton, i.)
LIVERPOOL
Érkezett: Danny Ward (Aberdeen, kv.), James Milner (Manchester City, i.), Danny Ings (Burnley, i.), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers, i.), Joe Gomez (Charlton Athletic, 4.900.000), Roberto Firmino (Hoffenheim, 30.850.000), Luis Alberto (Málaga, kv.), Iago Aspas (Sevilla, kv.), Divock Origi (Lille, kv.), Tiago Ilori (Girondins Bordeaux, kv.), Sebastián Coates (Sunderland, kv.), Lloyd Jones (Accrington Stanley, kv.), Jordan Williams (Notts County, kv.), Andre Wisdom (West Bromwich, kv.), Jordan Lussey (Bolton Wanderers, kv.)
Távozott: Steven Gerrard (Los Angeles Galaxy, i.), Glen Johnson (szl.), Brad Jones (szl.), Jordan Lussey (szl.), Iago Aspas (Sevilla, 6.000.000), Danny Ward (Aberdeen, k.),
MANCHESTER CITY
Érkezett: Enes Ünal (Bursaspor, 3.000.000), Rony Lopes (Lille, kv.), Karim Rekik (PSV, kv.), Micah Richards (Fiorentina, kv.), Álvaro Negredo (Valencia, kv.), Matija Nasztaszics (Schalke, kv.), Bruno Zuculini (Córdoba, kv.), Shay Facey (New York City FC, kv.), Dominic Oduro (IK Frej, kv.), Sinan Bytyqi (Cambuur, kv.)
Távozott: Matija Nasztaszics (Schalke, 9.500.000), Scott Sinclair (Aston Villa, 3.500.000), Dedryck Boyata (Celtic Glasgow, 2.000.000), James Milner (Liverpool, i.), John Guidetti (szl.), Micah Richards (Aston Villa, i.), Adam Drury (szl.), Greg Leigh (szl.), Dominic Oduro (szl.), Angelino (New York City FC, k.), Frank Lampard (New York City FC, kv.)
MANCHESTER UNITED

Érkezett: Memphis Depay (PSV, 27.500.000), Vanja Milinkovics-Szavics (Vojvodina, kv.), Ángelo Henríquez (Dinamo Zagreb, kv.), Nani (Sporting CP, kv.), Javier Hernández (Real Madrid, kv.), Saidy Janko (Bolton Wanderers, kv.), Sam Johnstone (Preston North End, kv.), Jesse Lingard (Derby County, kv.), Guillermo Varela (Real Madrid Castilla, kv.)

Távozott: Tom Cleverley (Everton, i.), Ben Amos (szl.), Tom Thorpe (szl.), Falcao (AS Monaco, kv.), Andrew Kellett (Bolton Wanderers, kv.)
NEWCASTLE UNITED
Érkezett: Liam Gibson (Newcastle United U18), Sylvain Marveaux (Guingamp, kv.), Davide Santon (Inter, kv.), Haris Vuckic (Glasgow Rangers, kv.), Gaël Bigirimana (Glasgow Rangers, kv.), Shane Ferguson (Glasgow Rangers, kv.), Remie Streete (Glasgow Rangers, kv.), Jak Alnwick (Bradford City, kv.), Karl Darlow (Nottingham Forest, kv.), Jamaal Lascelles (Nottingham Forest, kv.)
Távozott: Davide Santon (Inter, 3.700.000), Jonás Gutiérrez (szl.), Ryan Taylor (szl.), Jak Alnwick (szl.), Adam Campbell (szl.), Remie Streete (Port Vale, i.), Facundo Ferreyra (Sahtar Doneck, kv.)
NORWICH CITY
Érkezett: Youssuf Mulumbu (West Bromwich, i.), Graham Dorrans (West Bromwich, 4.230.000), Ricky van Wolfswinkel (St.-Étienne, kv.), Kyle Lafferty (Caykur Rizespor, kv.), Cameron McGeehan (Luton Town, kv.), Jacob Murphy (Colchester United, kv.), Louis Thompson (Swindon Town, kv.), Harry Toffolo (Swindon Town, kv.), Michael Turner (Fulham, kv.)
Távozott: Kyle McFadden (szl.), Javier Garrido (szl.), Carlos Cuéllar (szl.), Mark Bunn (szl.), Cameron McGeehan (Luton Town), Luciano Becchio (Belgrano, i.), Sam Kelly (Port Vale, i.)
SOUTHAMPTON
Érkezett: Will Wood (Southampton U18), Armani Little (Southampton U18), Juanmi (Málaga, 7.000.000), Cédric Soares (Sporting CP, 6.500.000), Maarten Stekelenburg (Fulham, k.), Pablo Osvaldo (Boca Juniors, kv.), Jos Hooiveld (Millwall, kv.), Gastón Ramírez (Hull City, kv.)
Távozott: Jos Hooiveld (szl.), Omar Rowe (szl.), Jake Sinclair (szl.), Chris Johns (szl.), Artur Boruc (Bournemouth, i.), Toby Alderweireld (Atlético Madrid, kv.), Eljero Elia (Werder Bremen, kv.), Filip Djuricsics (Benfica, kv.),
STOKE CITY
Érkezett: Philipp Wollscheid (Bayer Leverkusen, 3.800.000), Jakob Haugaard (Midtjylland, 600.000), Joselu (Hannover, 8.000.000), Daniel Bachmann (Wrexham, kv.), Jamie Ness (Crewe Alexandra, kv.), Robert Huth (Leicester, kv.)
Távozott: Wilson Palacios (szl.), Thomas Sörensen (szl.), Andy Wilkinson (szl.), James Alabi (szl.), Tomi Adeloye (szl.), Robbie Parry (szl.), Nathan Ricketts-Hopkinson (szl.), Elliot Wheeler (szl.), Alex Grant (Perth Glory, i.), Adam Thomas (szl.), Robert Huth (Leicester City, 4.200.000), Philipp Wollscheid (Bayer Leverkusen, kv.), Victor Moses (Chelsea, kv.)
SUNDERLAND
Érkezett: Ricardo Álvarez (Inter, 10.500.00), El-Hadji Ba (Bastia, kv.), Valentin Roberge (Stade Reims, kv.), Haralamposz Mavriasz (Panathinaikosz, kv.), Mikael Mandron (Shrewsbury Town, kv.)
Távozott: Joel Dixon (szl.), Andrew Cartwright (szl.), Jassem Sukar (szl.), Tom McNamee (szl.), Anthony Réveillere (szl.), Ricardo Álvarez (Inter, kv.)
SWANSEA CITY
Érkezett: André Ayew (Olympique Marseille, i.), Franck Tabanou (St.-Étienne, 4.900.000), Kristoffer Nordfeldt (Heerenveen, 850.000), Michu (Napoli, kv.), Thomas Atyeo (Aberystwyth Town, kv.), Dwight Tiendalli (Middlesbrough, kv.), Ashley Richards (Fulham, kv.)
Távozott: Alan Tate (szl.), David Cornell (szl.), Gerhard Tremmel (szl.), Curtis Obeng (szl.), Rory Donnelly (szl.), Giancarlo Gallifuoco (szl.), Scott Tancock (szl.), Nélson Oliveira (Benfica, kv.), Tom Carroll (Tottenham, kv.)
TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett: Kevin Wimmer (1.FC Köln, 7.000.000), Kieran Trippier (Burnley, 4.900.000), Lewis Holtby (Hamburg, kv.), Dele Alli (Milton Keynes Dons, kv.), Tom Carroll (Swansea City, kv.), Shaq Coulthirst (York City, kv.), Ryan Fredericks (Middlesbrough, kv.), Aaron Lennon (Everton, kv.), Kenny McEvoy (Colchester United, kv.), Alex Pritchard (Brentford, kv.), Emmanuel Sonupe (St. Mirren, kv.), Milos Veljkovics (Charlton Athletic, kv.)
Távozott: Lewis Holtby (Hamburg, 6.500.000), Brad Friedel (visszavonult), Bongani Khumalo (szl.), Cristian Ceballos (szl.), Jordan Archer (Millwall, i.), Jonathan Miles (Ebbsfleet United, i.), Paulinho (Kuangcsou Evergrande, 14.000.000)
WEST BROMWICH ALBION
Érkezett: James McClean (Wigan Athletic, 2.100.000), Sebastián Blanco (San Lorenzo, kv.), Liam O’Neil (Scunthorpe United, kv.), Jorgosz Szamarasz (al-Hilal, kv.), Donervon Daniels (Aberdeen, kv.), Kemar Roofe (Oxford United, kv.), Graham Dorrans (Norwich City, kv.)
Távozott: Kemar Roofe (Oxford United), Youssuf Mulumbu (Norwich City, i.), Chris Baird (Derby County, i.), Jason Davidson (Huddersfield Town, i.), Alex Jones (Birmingham City, i.), Graham Dorrans (Norwich City, 4.230.000), Wes Atkinson (szl.), Brad Garmston (Gillingham, i.), Mani O'Sullivan (szl.), Alex Palmer (Kidderminster Harriers, k.), Andre Wisdom (Liverpool, kv.)
WEST HAM UNITED
Érkezett: Stephen Hendrie (Hamilton Academical, 1.300.000), Joe Powell (West Ham U18), Darren Randolph (Birmingham City, i.), Kyle Knoyle (West Ham U18), Pedro Obiang (Sampdoria, 6.000.000), Martin Samuelsen (Manchester City U18, i.), Dimitri Payet (Olympique Marseille, 15.000.000), Modibo Maiga (Metz, kv.), Mauro Zárate (Queens Park, kv.), Elliot Lee (Luton Town, kv.), Raphael Spiegel (Carlisle United, kv.)

Távozott: Nene (szl.), Carlton Cole (szl.), Jussi Jääskeläinen (szl.), Dan Potts (Luton Town, i.), Guy Demel (szl.), Sean Maguire (szl.), Paul McCallum (Leyton Orient, i.), Alex Song (Barcelona, kv.), Carl Jenkinson (Arsenal, kv.)

FC WATFORD
Érkezett: Sebastian Prödl (Werder Bremen, i.), Giedrius Arlauskis (Steaua Bucuresti, i.), Essaid Belkalem (Trabzonspor, kv.), Cristian Battocchio (Virtus Entella, kv.), Juanfran (Deportivo La Coruna, kv.), Diego Fabbrini (Birmingham City, kv.), Uche Ikpeazu (Crewe Alexandra, kv.), Alex Jakubiak (Dagenham and Redbridge, kv.), Lewis McGugan (Sheffield Wednesday, kv.), Mathias Ranégie (Millwall, kv.), Bernard Mensah (Braintree, kv.), Lloyd Dyer (Birmingham City, kv.), Luke O'Nien (Wealdstone, kv.)
Távozott: Vujadin Szavics (szl.), Marco Motta (szl.), Luke O’Nien (szl.), Matej Vydra (Udinese, kv.), Odion Ighalo (Udinese, kv.), Gianni Munari (Parma, kv.), Matthew Connolly (Cardiff City, kv.), Tőzsér Dániel (Parma, kv.), Lloyd Doyley (szl.), Adlen Guédiura (Crystal Palace, kv.)
AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK:

HULL CITY
Érkezett: Thomas Ince (Derby County, kv.), Mark Oxley (Hibernian, kv.), Conor Townsend (Scunthorpe United, kv.), Johnny Margetts (Cambridge United, kv.), Harry Maguire (Wigan, kv
Távozott: Steve Harper (szl.), Maynor Figueroa (szl.), Joe Dudgeon (szl.), Liam Rosenior (Brighton and Hove Albion, i.), Yannick Sagbo (szl.), Paul McShane (szl.), Johnny Margetts (szl.), Mark Oxley (szl.), Gastón Ramírez (Southampton, kv.)
BURNLEY
Érkezett: Matthew Lowton (Aston Villa, 1.400.000), Alex Cisak (Leyton Orient, kv.), Jason Gilchrist (Accrington Stanley, kv.), Daniel Lafferty (Rotherham United, kv.), Luke O’Neill (Leyton Orient, kv.)
Távozott: Steven Reid (visszavonult), Danny Ings (Liverpool, i.), Cameron Howieson (szl.), Ross Wallace (szl.), Kieran Trippier (Tottenham Hotspur, 4.900.000)

QUEENS PARK RANGERS

Érkezett: Jay Emmanuel-Thomas (Bristol City, i.), Joseph N’Guessan (Stevenage, i.), Massimo Luongo (Swindon Town), Ben Gladwin (Swindon Town), Jamie Mackie (Nottingham Forest, i.), Axel Prohouly (AS Monaco U18), Bruno Andrade (Stevenage, kv.), Max Ehmer (Gillingham, kv.), Jack Robinson (Huddersfield Town, kv.), Cole Kpekawa (Portsmouth, kv.)
Távozott: Rio Ferdinand (visszavonult), Aaron Lennox (szl.), Jamie Sendles-White (szl.), Bobby Zamora (szl.), Shaun Wright-Phillips (szl.), Richard Dunne (szl.), Brian Murphy (szl.), Joey Barton (szl.), Karl Henry (szl.), Jordan Gibbons (Yeovil Town, i.), Bruno Andrade (szl.), Adel Taarabt (Benfica, i.), Mauricio Isla (Juventus, kv.), Eduardo Vargas (Napoli, kv.), Niko Kranjcar (Dinamo Kijev, kv.), Mauro Zárate (West Ham, kv.)
Lezárva hétfőn 17 órakor

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik