Vadócz Krisztián Lionel Messi ellen

2010.03.24. 12:34
Teljes fordulóra kerül sor hét közben két európai topligában is – a mai napon pályára lép többek között az Inter, a Milan, a Roma és a Barcelona is, valamint egy március elejéről elhalasztott mérkőzésen a Chelsea.

Vadócz Krisztián reméli, a Camp Nouban megnehezítheti Lionel Messi dolgát (Fotó: AFP)
Vadócz Krisztián reméli, a Camp Nouban megnehezítheti Lionel Messi dolgát (Fotó: AFP)
Vadócz Krisztián reméli, a Camp Nouban meg tudja nehezíteni Lionel Messi dolgát (Fotó: AFP)
Vadócz Krisztián reméli, a Camp Nouban megnehezítheti Lionel Messi dolgát (Fotó: AFP)
Vadócz Krisztián reméli, a Camp Nouban megnehezítheti Lionel Messi dolgát (Fotó: AFP)

 


PREMIER LEAGUE

Angliában négy, korábbi fordulókból elmaradt mérkőzést pótolnak szerdán. Ezek közül a Chelsea fellépése ígérkezik a legsimábbnak, mégis ezt a találkozót kíséri a legnagyobb érdeklődés. A londoniak ugyanis egy esetleges győzelemmel megelőznék az Arsenalt a tabellán, feljönnének a második helyre, és egy pontra csökkentenék a hátrányukat az éllovas Manchester United mögött.

A „kékek" mostanában kisebb (?) hullámvölgyben vannak: kettős vereséggel búcsúztak a Bajnokok Ligájától, a bajnokságban lecsúsztak az első helyről, és hamar magukra kell találniuk, ha az idény végén bajnoki címet szeretnének ünnepelni. A londoniak az ismételt lendületvételhez keresve sem találhatnának ideálisabb ellenfelet, mint a tabella utolsó helyén szerénykedő Portsmouth – igaz, a hazaiak kispadján a Chelsea korábbi menedzsere, Avram Grant ül, aki vélhetően szívesen megnehezítené volt együttese dolgát.

A Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyre hajtó Manchester City a szintén Európába kívánkozó Everton ellen lép pályára, és ha nyerne, öt pontra növelné az előnyét a Liverpoollal szemben (ráadásul van még egy másik elmaradt mérkőzése is, ami a „vörösöknek" nincs). Fülöp Márton csapata, a Sunderland az Aston Villa otthonában vendégeskedik, de a magyar kapus várhatóan nem kap helyet a „fekete macskák" kezdőcsapatában.

SERIE A

Olaszországban egy mérkőzés híján teljes fordulót rendeznek ma este (a Napoli és a Juventus holnap találkozik egymással). A figyelem ismét a két milánói riválisra irányul: az AC Milan az elszalasztott hétvégi lehetőség után ismét megelőzheti az éllovas Internazionalét – igaz, ez nem ígérkezik könnyű feladatnak.

A címvédő Inter ugyanis a tabella utolsó helyén található Livornót fogadja, míg a piros-feketék a középmezőnyben elhelyezkedő Parmához látogatnak, és várhatóan nehezebb dolguk lesz, ha be akarják gyűjteni a három pontot. A múlt alapján azonban reménykedhet a Milan, ugyanis a két csapat eddigi 18, ebben a felállásban lejátszott bajnokijából hatot nyert meg a házigazda, hetet pedig a lombard piros-feketék. Ráadásul a Parma az utóbbi tizenegy, Milan elleni mérkőzéséből egyen sem tudott felülkerekedni, eddigi utolsó sikerük 2003 áprilisában született (akkor Adrian Mutu rúgta az egyetlen gólt).

A mezőny legjobb formában lévő együttese, a harmadik helyen álló AS Roma a Bologna ellen lép pályára. A „farkasok" az előző 19 bajnoki meccsükből egyet sem veszítettek el, pedig ezen sorozat alatt a Serie A minden másik tagja ellen pályára léptek – és ez a veretlenségi széria éppen a Bologna ellen november 1-jén lejátszott bajnokijukkal kezdődött.

PRIMERA DIVISIÓN

A spanyol bajnokságban a Barcelona visszaveheti az első helyet a csak holnap pályára lépő Real Madridtól – ehhez nem kell mást tennie, mint legalább egy pontot begyűjteni az Osasuna ellen. A papírforma alapján könnyen elképzelhető, hogy a katalánok a győzelmet is megszerzik, de Vadócz Krisztián, a pamplonaiak középpályása ígéri, mindent megtesznek, hogy megállítsák a címvédőt.

„Miért adnánk meg magunkat már a kezdő sípszó előtt? – tette fel a költői kérdést a Nemzeti Sportnak adott interjújában a magyar válogatott futballista. – Mindenkinek lehet rossz napja, talán a Barca labdarúgóinak is, bár ahogy mostanában játszanak, igen nehéz elképzelni, hogy jelentősen visszaesne a teljesítményük."

„Biztató, hogy a két nagycsapat ellen mindig felszívjuk magunkat, a legutóbbi két, egymás elleni bajnokin éppenséggel négy pontot szereztünk a Barcelona ellen, amelyet az előző évad végén a Camp Nouban győztünk le – idézte fel Vadócz az előző szezon hajráját. – Igaz, annak a mérkőzésnek már nem volt tétje a Barca számára.

TOPLIGÁK – A MAI PROGRAM
PREMIER LEAGUE
29. FORDULÓ, ELMARADT MÉRKŐZÉSEK
Aston Villa–Sunderland20.45
Portsmouth–Chelsea20.45
Blackburn–Birmingham21.00
2. FORDULÓ, ELMARADT MÉRKŐZÉS 
Manchester City–Everton20.45
PRIMERA DIVISIÓN
28. FORDULÓ 
Almería–Zaragoza20.00
Barcelona–Osasuna20.00
Racing Santander–Mallorca20.00
Tenerife–Villarreal20.00
Valladolid–Espanyol20.00
Valencia–Málaga22.00
SERIE A
30. FORDULÓ 
Atalanta–Cagliari20.45
Bari–Sampdoria20.45
Bologna–Roma20.45
Catania–Fiorentina20.45
Genoa–Palermo20.45
Inter–Livorno20.45
Lazio–Siena20.45
Parma–Milan20.45
Udinese–Chievo20.45
NÉMET KUPA
ELŐDÖNTŐ
 
Schalke–Bayern München
20.30
 FA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ÚJRAJÁTSZÁS
 
Tottenham–Fulham20.45

 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek