PL: tüntetéssel és hazai vereséggel kezdődött a Ten Hag-éra

Vágólapra másolva!
2022.08.07. 17:00
null
Hiába idézték meg Benny Hillt a vendégek, ez sem segített az MU-n (Fotó: AFP)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Premier League 1. fordulójában a Leicester City kétgólos vezetés után sem tudott nyerni a Brentford ellen, a Manchester United pedig kikapott hazai pályán a Brightontól.

Pár percnyi játék után nem tűnt kétségesnek, hogy megveri odahaza a Brentfordot a sokkal szervezettebb és jobban futballozó Leicester City. Az első félidő derekán aztán nagyon szép gólt fejelt Timothy Castagne, Youri Tielemans veszélyes 16-os előtti lövésekkel jelentkezett, az egyiket a kapufa tudta csak „hárítani”.

A szünet után gyorsan betalált a saját nevelésű középpályás, Kiernan Dewsbury-Hall, innentől futott a pénze után a vendégcsapat. És nem is hiába!

Egy védelmi hibát kihasználva Ivan Toney szépített, majd a hazai védő, Wesley Fofana fejese a kapufán csattant (a védőért a Chelsea őrült ajánlatot készül tenni angol és francia lapok szerint). A hajrára fordulva Toney az ötös bal sarkáról milliméterekkel fejelt a jobb sarok mellé, majd a 85. percben a védekező középpályás Josh Dasilva irgalmatlan nagy gólt lőtt a 16-os elől a jobb felső sarokba.

2–2, kiengedte a kezéből a győzelmet a Leicester, de a PL az a liga, ahol egy pillanatra sem lehet lazítani, nemhogy egy egész félidőre. És a 90. percben a VAR mentette csak meg a vereségtől a hazai csapatot.

Nem a legjobban kezdődött a Manchester Unitednél az Erik ten Hag-korszak: egyrészt nem a legjobban sültek el a nyári erősítések (eddig), másrészt Cristiano Ronaldo távozni akar, harmadrészt a mérkőzés előtt attól volt hangos a brit sajtó, hogy a United boltja előtt bojkottot tartottak a csapat drukkerei a szokásos Glazer-ellenes performanszok kíséretében.


Érdekes: nem is olyan régen írtunk arról, hogy Sir Alex Ferguson távozása óta az MU költötte a legtöbb pénzt a futballcsapatok közül erősítésekre...

A mérkőzés elején Diogo Dalot nagy hibája után majdnem gólt kaptak a manchesteriek, majd Bruno Fernandes lőtt a kapu fölé az ötös elől, utána a nézők nagy csodálkozására átvette az irányítást a vendégcsapat, a Brighton: remekelt a Danny Welbeck, Adam Lallana, Leandro Trossard, Moisés Caicedo kvartett, több helyzetet is kialakított.

A kedvenc ellenfél...


Gólt azonban nem ők, hanem Pascal Gross szerzett: előbb mintaszerű támadás végén volt eredményes jobbal, majd ballal a léc alá vágott egy lecsorgó labdát.

Hajtott becsülettel az MU, Bruno Fernandes és a „hamis 9-es pozícióban”, Marcus Rashford és Jadon Sancho között kezdő Christian Eriksen is kereste a társakat, de nagyon nem ment a hazaiaknak.

A második félidő elején beállt Ronaldo (sokkal többen örültek ennek a stadionban, mint ahányan kifütyülték), majd annak örülhettek a hazaiak, hogy nem járt büntető a nyáron igazolt Lisandro Martínez látványos szabálytalanságáért.

Ronaldo remek passzt adott Rashfordnak, aki azonban közelről nem tudott túljárni a kapus, Robert Sánchez eszén. Az angol csatár kihagyott még egy ziccert, majd a Brighton vígjátékba illő öngóllal sietett a házigazda segítségére...

Ezt követően foggal-körömmel védekezett a fizikailag remekül felkészített kiscsapat, amelynek a ráadásban letámadásra is maradt ereje – 1–2, nagyon kellemetlen vereséggel kezdte az idényt az MU.

Rossz kezdés, holland átok


ANGOL PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ
Leicester City–Brentford 2–2
(Castagne 33., Dewsbury-Hall 46., ill. Toney 62., Dasilva 85.)
Manchester United–Brighton 1–2 (Mac Allister 68. – öngól, ill. Gross 30., 39.)
17.30:
West Ham United–Manchester City (Tv: Spíler1)

KORÁBBAN
Everton–Chelsea 0–1
(Jorginho 45+8. – 11-esből)

AFCBournemouth–Aston Villa 2–0 (Lerma 2., Moore 80.)
Leeds United–Wolverhampton 2–1 (Rodrigo 24., Ait-Nouri 74. – öngól, ill. Daniel Podence 6.)
Newcastle United–Nottingham Forest 2–0 (Schär 58., C. Wilson 78.)
Tottenham Hotspur–Southampton 4–1 (Sessegnon 21., Dier 31., Salisu 60. – öngól, Kulusevski 63., ill. Ward-Prowse 12.)

Fulham–Liverpool 2–2 (A. Mitrovics 32., 72. – 11-esből, ill. Núnez 64., Szalah 80.)

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Crystal Palace–Arsenal 0–2 (Martinelli 20., Guéhi 85. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik