Skóciában folytatja Joe Hart (Fotó: AFP)

 

A 34 éves kapus átigazolását a két klub kedden jelentette be. Hart három évre írt alá, és bár hivatalos adat nincs, a brit sportsajtó úgy tudja, hogy a kapus – akinek egy év még hátra volt a megállapodásából – egymillió fontért került át a glasgow-i csapathoz. 

Távozásának közvetlen előzménye az, hogy a Tottenham a múlt hónapban első számú kapusa, Hugo Lloris potenciális cseréjeként szerződtette Pierluigi Gollinit az Atalantától.

Hart, aki tavaly augusztusban csatlakozott a londoniakhoz, valamennyi sorozatot figyelembe véve összesen csak tíz alkalommal kapott lehetőséget a Spursnél. Az angol válogatottban 2008 és 2017 között 75 mérkőzésen lépett pályára. A Manchester City színeiben a bajnokságot és a Ligakupát kétszer, az FA-kupát egyszer nyerte meg, a Premier League legjobb kapusának négyszer választották meg. A 2016-ban érkező Pep Guardiola menedzser azonban nem számított rá, így azóta megfordult a West Ham United, a Torino FC és a Burnley együttesében is.

A Celtic a skót bajnokság legutóbbi idényében – 25 pontos hátránnyal az örök rivális Rangers FC mögött – ezüstérmesként végzett.