Tottenham: mozgalmas volt a január, teljesült Conte kívánsága

Vágólapra másolva!
2023.01.31. 20:59
null
Conte kívánsága teljesült, Porróval erősített a Spurs (Fotó: Getty Images)
Sűrű átigazolási időszakot hagyott maga mögött a Tottenham Hotspur. Pedro Porro a Sporting csapatától érkezik annak reményében, hogy alapemberré fog válni a pálya jobb oldalán. Ugyanerről a posztról (jobbhátvéd) távozott Djed Spence és Matt Doherty is. Antonio Conte ismét megcélozhatja a Bajnokok Ligája-indulást érő pozíciókat.

 

Antonio Conte csapatai általában aktívak az átigazolási piacon, legyen szó a téli vagy a nyári átigazolási időszakról. Az olasz tréner nagy nyomást szokott helyezni munkaadóira, hogy minden adandó alkalommal erősítsék meg aktuális csapatát.

Az idei januári átigazolási időszak utolsó napján vásárolták meg Pedro Porrót a Sportingtól. A portugál csapat 45 millió eurós kivásárlási záradékot rakott a játékos szerződésébe nyáron. Portugál médiaértesülések szerint az átigazolási díj 30 százaléka Porro korábbi klubját, a Manchester Cityt illeti meg (amely 8.5 millióért adta el a portugált a Sportingnak, vagyis összesen 20.5 milliót kaszálnak olyan játékoson, aki sohasem lépett pályára a City felnőttcsapatában).

A spanyol játékos jobbhátvédként és jobb oldali szárnyvédőként is bevethető, ezért nem meglepő, hogy Conte érdeklődését felkeltette. Az olasz szeret három belső védővel és szárnybekkekkel játszani, Porro pedig ideális megoldást jelenthet Matt Doherty pótlására, akinek felbontották a szerződését, a játékos pedig az Atlético Madridba igazol.

A Tottenham kölcsönadta Djed Spence-t is, aki a Middlesbrough-tól érkezett a nyáron, és szintén jobbhátvéd. A fiatal angol játékos – aki nem tartozott Conte kedvencei közé – a Rennes-nél folytatja az évadot.

Habár Conte jövője bizonytalan a klubnál, elégedett lehet Daniel Levy ügyvezető tevékenykedésével az átigazolási piacon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik