„Huszonöt és fél trófeát nyertem!” (Fotó: AFP)

„Ha proaktív akarsz lenni, megkérdezheted, hány trófeát nyertem már pályafutásom során. Erre én azt mondom, hogy huszonöt és felet. A fél az a döntő, amit nem játszhattam le a Tottenhammel” – magyarázta Mourinho, akit mindössze néhány nappal a Manchester City–Tottenham angol Ligakupa-döntő előtt menesztettek áprilisban. A mérkőzést – és így a kupát – a manchesteri csapat nyerte meg.

„Ha megkérdezed Sir Alex Fergusont, akinek volt vagy ötven fináléja, vagy Pep Guardiolát, vagy bárkit, aki sok döntőt vívhatott meg, mindenki azt fogja mondani, hogy az egy álom. És nem számít, hogy az elsőről, a huszadikról vagy az ötvenedikről van szó, a finálé egy álom. A Wembleyben különösen. Az én első döntőm az új Wembleyben volt, ott játszani még egy álomnál is többet jelent. És az, hogy egy olyan klubbal nyerhetsz valamit, amelynek nincs sok trófeája, mindent megdupláz.”

„Olyan ember vagyok, aki ha távozik egy klubtól, lezárja a múltat és mindenkinek jót kíván, de most viccesen mégis azt mondanám, hogy huszonöt és fél trófeát nyertem, mert nyomot hagyott a pályafutásomon, hogy nem játszhattam le egy döntőt, amelyben kivívtam a szereplés jogát.”

Az 58 éves portugál edző 2019 novemberétől idén áprilisig irányította a londoniakat, trófeát nem nyert a csapattal.