Tottenham: kifütyülték saját stadionjában Harry Kane-t

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2019.10.08. 10:48
null
Harry Kane-t ezúttal nem fogadták kitörő örömmel a Tottenham Hotspur Stadiumban (Fotó: Imago)
A Tottenham stadionja a hétvégén amerikai futballra váltott, Harry Kane kapott hideget-meleget.

NFL-mérkőzést rendeztek vasárnap a Tottenham stadionjában. Ha valaki féltené a labdarúgócsapat gyepét, nem kell aggódnia, a tavasszal átadott ultramodern létesítményt már építésekor felkészítették az amerikai futballistákra. A füves pálya rögzítését a találkozó előtti napokban feloldották, három darabban kitolták a stadionból, helyét pedig az alatta lévő műfüves játéktér vette át. Rendbe hozták, vonalazták, festették, így amikor az Oakland Raiders és Chicago Bears játékosai birtokba vették, teljesen úgy érezhették magukat, mintha az Egyesült Államokban lennének.

„Fenomenális, egyszerűen fenomenális. A stadion igazi mestermunka, fantasztikus hangulatban játszhattunk” – idézte Matt Nagy véleményét a standard.co.uk weboldal, és a Bears edzője biztosan nem a győzelemtől megrészegülve nyilatkozott, mivel csapata 24–21-re alulmaradt.

A Tottenham stadionja NFL-mérkőzések megrendezésére is tökéletesen alkalmas (Fotó: Reuters)
A Tottenham stadionja NFL-mérkőzések megrendezésére is tökéletesen alkalmas (Fotó: Reuters)


A mérkőzés rendezői az amerikai futball kultúrájával még csak ismerkedő helyieknek is igyekeztek kedvezni. A pénzfeldobásra érkező sztárvendég a Spurs angol válogatott csatára, Harry Kane volt, a közönség azonban őrjöngés helyett füttyszóval fogadta. A háttérben valószínűleg az állhat, hogy a labdarúgó szíve az NFL-csapatok közül a New England Patriotsért dobog, és hiába jelent meg saját klubjának stadionjában, az ellenfelek szurkolói ezt még ott sem nézik el neki.

AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
5. FORDULÓ

Oakland Raiders–Chicago Bears 24–21

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik