Harry Kane már a Wolverhampton elleni bajnokin megköszönte a szurkolók támogatását (Fotó: AFP)

„Elképesztő, hogy mennyi támogató üzenetet kaptam az elmúlt hetekben a rajongóktól, és fantasztikus volt vasárnap élőben is megtapasztalni azt, hogy mennyi Spurs-szurkoló támogat engem. Maradok a Tottenhamnél ezen a nyáron és 100 százalékos koncentrációval vetem bele magamat a munkába, hogy sikerekhez segítsem a csapatot” – írta szerdán saját Twitter-oldalán Harry Kane.

A 2020–2021-es évadot követően arról szóltak a hírek, hogy az angol válogatott csatár elvágyódik a londoniaktól, mert trófeákat szeretne nyerni, a Spursnél pedig erre jelenleg nincs sok esélye. A címvédő Manchester City fel is vette a kapcsolatot a klubbal, hogy tárgyaljon Kane átigazolásáról, de a Tottenham elnöke, Daniel Levy hallani sem akart az üzletről.

Az olasz transzferguru, Fabrizio Romano értesülései szerint a City két hivatalos ajánlatot tett a Spurs felé: az egyik 122, a másik 150 millió euróról szólt, sőt Pep Guardioláék Gabriel Jesus és Aymeric Laporte játékjogát is felajánlották egy harmadik lehetőségként, de a londoniak vezetősége az összeset elutasította. Kane-nek 2024 nyaráig van szerződése a Tottenhammel.