Tottenham: „Ez fura” – Conte szerint a vezetőség több nagy hibát is elkövetett

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.02.04. 22:01
null
Antonio Conte szerint a Tottenham vezetősége a múltban több nagy hibát is elkövetett az átigazolási piacon (Fotó: AFP)
Antonio Conte, a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának menedzsere szerint a klub vezetősége több nagy baklövést is elkövetett az átigazolási piacon az elmúlt években, ám az ilyesfajta hibák minimalizálása elengedhetetlen ahhoz, hogy csökkentsék a lemaradásukat az előttük járó együttesekkel szemben.

 

A Tottenham a téli átigazolási időszakban a klub történetének valaha volt legdrágább igazolását, a 2019 nyarán 54 millió fontért szerződtetett Tanguy Ndombelét (Olympique Lyon), valamint Giovani Lo Celsót (Villarreal) és Bryan Gilt (Valencia) is kölcsönadta – értük az elmúlt három és fél évben összesen több mint 100 millió fontot fizetett a Spurs. Ennek fényében nem csoda, hogy Conte nem elégedett a vezetőség múltban elvégzett munkájával.

„Általában azért vásárolsz játékosokat, hogy megerősítsd a csapatodat, de az fura, ha két-három év után kölcsön is adod őket. Ilyenkor vissza kell tekintened a múltba, és tudomásul kell venned, talán elkövettél néhány hibát. A jövőben jobban oda kell figyelnünk, amikor a piacra lépünk, különben csak rontjuk a csapat minőségét” – idézi Contét a BBC.

Az olasz szakember úgy véli, nem normális dolog, ha egy klub januárban négy játékosától is megszabadul, Dele Alli (Everton) távozását viszont a Tottenham és a játékos szemszögéből is jó döntésnek értékelte.

A Spurs a télen két futballistával erősített, Rodrigo Bentancur és Dejan Kulusevski is a Juventustól igazolt Londonba (utóbbi csak kölcsönbe).

„Ők ketten sokat segíthetnek nekünk – mondta Conte. – Az biztos, hogy most már teljesebb a keretünk. Megpróbáltuk betömni a lyukakat egy középpályással, Bentancurral, és Kulusevskivel, aki »tízesként« és szárnyvédőként is tud játszani. Most már ideje dolgozni.”

„Csak ismételni tudom magamat, az átigazolási piacon nem szabad nagy hibákat elkövetnünk, mert azok a csapatok, amelyek előttünk jártak, még mindig előttünk tartanak. Ha szeretnénk csökkenteni a lemaradásunkat velük szemben, minden szempontból minimalizálnunk kell a hibáinkat” – tette hozzá az olasz szakember.

A Tottenham a bajnokságban jelenleg a hetedik helyen áll – de csak két pont a hátránya a negyedik Manchester United mögött –, míg a következő tétmérkőzését szombaton a Brentford ellen vívja az FA-kupában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik