Tottenham: belga válogatott szélső „nagyker áron”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.21. 15:37
null
Chadli lendületes játékát az angol élvonalban kamatoztathatja a jövőben (Fotó: Reuters)
Belga források egybehangzó értesülései szerint a Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur 7 millió euróért átigazolta a Twente marokkói-belga szélsőjét, Nacer Chadlit.

Ha a szerződtetés tényét a felek hivatalosan is megerősítik, Chadli csatlakozhat a szintén belga Jan Vertonghenhez és Mousa Dembéléhez a BL-ről idén hajszállal lemaradó klubnál. A Tottenham a 7 millió eurós vételárral nagy sikert könyvelhetett el, hiszen a Twente korábban kijelentette, 9 millió alatt nem hajlandó megválni a 23 éves, mindkét szélen bevethető, tizenötszörös belga (és egyszeres marokkói) válogatott támadótól, aki a holland bajnokság 2012–2013-as kiírásában 26 mérkőzésen lépett pályára, és a 12 gólja mellett 5 gólpasszt is kiosztott. A L'Équipe információi szerint Chadli ötéves megállapodást írhat alá, ha sikerrel átesik az orvosi vizsgálatokon.

Nem csupán a vételi, de az eladás fronton is zajlik az élet a Spursnél, a Real Madrid állítólag 100 millió eurós ajánlattal kínálta meg az észak-londoni klub vezetőségét, miközben a Manchester United is kész lenne komoly áldozatokat hozni a Premier League tavalyi legjobbjának megszerzéséért.

Szintén Spanyolországból érkező hír, hogy André Villas-Boas vezetőedző – miután kénytelen volt feladni Christian Benteke Tottenham-mezben szerzendő góljairól szőtt álmait – Roberto Soldadóval, a Valencia csatárával erősítené meg a támadósorát. A spanyol válogatott csatár kivásárlási árát 28 millió euróban határozták meg, a Spurs első körben 21 millióval próbálkozott. Soldado sorsa 48 órán belül eldőlhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik