Sir Alex Ferguson egy 2019-es manchesteri mérkőzésen (Fotó: AFP)

 

A skót edző az interjúban arra is utal, hogy a futball a Szuperligával elveszítheti azt a varázsát, amely abból fakad, hogy egy kisebb csapat is képes magasra jutni az európai porondon. Példaként azt az időszakot hozta fel, amikor játékosként a Dunfermline-nal 1966-ban negyeddöntőt játszhatott a Vásárvárosok Kupájában (a mai Európa-liga elődje), majd edzőként az Aberdeennel megnyerte a Kupagyőztesek Európa-kupáját (1983).

„A Szuperliga ötlete eltávolodik a labdarúgás hetvenéves európai történelmétől. Az én időmben négyszer játszottunk a Bajnokok Ligája döntőjében a Manchester Uniteddel, azok az esték mindig a legkülönlegesebbek voltak. Nem vagyok biztos abban, hogy a United valóban érdekelt a Szuperligában, hiszen nem voltam részese a döntéshozatal folyamatának” – fejtette ki véleményét Sir Alex Ferguson.

Sir Alex még azt megelőzően nyilatkozott, hogy szeretett klubja – ezek szerint a tudta nélkül – hétfő reggel a Szuperliga-projekt részeseként a hivatalos honlapján számolt be a tervről.